Tadić spreman da odstupi, pod uslovima da…

Izvor: BKTV News, 24.Okt.2012, 17:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić spreman da odstupi, pod uslovima da…

Predsednik Demokratske stranke Boris Tadić sastao se danas sa urednicima beogradskih medija, kojima je rekao da je spreman da se povuče iz izborne trke i da na predstojećim stranačkim izborima podrži kandidaturu Dragana Đilasa za novog šefa te partije.
Izborni štab aktuelnog predsednika Demokratske stranke Borisa Tadića zasedao je sinoć i odlučio, kako je objavio “Blic”, da odbije ponudu zamenika predsednika stranke Dragana Đilasa da Tadić bude počasni predsednik i >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << ulogu lidera prepusti Đilasu.
Tadić je rekao da postoji nekoliko uslova za njegovo povlačenje:
da DS bude jasno profilisana kao socijaldemokratska stranka
da Predsedništvo stranke dobije veća ovlašćenja i da se uspostavi unutrašnja kontrola rada stranke i ocenjivanja rada članova i funkcionera
da nema revanšizma prema članovima biračkih odbora koji su podržali nekog od kandidata
da Nataša Vučković i Goran Ćirić budu potpredsednici stranke
Tadić je urednicima rekao i da nije zainteresovan da bude predsednik Političkog saveta stranke, ali i navodi da bi mogao da ostane u stranci ukoliko je to stvarno neophodno. U Đilasovom izbornom rečeno je da su zadovoljni, jer to znači da neće biti podele stranke.
Ranije danas, mediji su objavili da je Tadić odbio ponudu zamenika predsednika stranke Dragana Đilasa, prema kojoj bi trebalo da postane počasni predsednik, a ulogu lidera prepusti Đilasu. Na taj način bi Tadić ostao na funkciji, a Đilas se ne bi ni kandidovao.
“Predlog nismo shvatili kao ozbiljan, Boris Tadić želi da nastavi da vodi stranku i ozbiljno se priprema za izbore 10. novembra”, rečeno je ranije danas za “Blic” u Tadićevom izbornom štabu.
Izvor: Blic
Tweet
Pogledaj vesti o: Boris Tadić

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tadić prepušta Đilasu mesto predsednika DS

Izvor: Radio 021, 24.Okt.2012

Predsednik Demokratske stranke Boris Tadić rekao je da je spreman da svoju funkciju prepusti Draganu Đilasu.

Nastavak na Radio 021...

Pajtić: Tadićev predlog prihvatljiv

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Okt.2012, 12:41

BEOGRAD -..Predlog predsednika Demokratske stranke Borisa Tadića da se dogovorom prevaziđu nesuglasice unutar DS prihvatljiv je i za mene i za Dragana Đilasa jer je to u interesu jačanja Demokratske stranke i njenog jedinstva, rekao je danas za Radio-televiziju Vojvodine potpredsednik DS i predsednik...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.