Tadić prekosutra pred Parlamentarnom skupštinom Saveta Evrope

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jan.2011, 03:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić prekosutra pred Parlamentarnom skupštinom Saveta Evrope

BEOGRAD -

Predsednik Srbije Boris Tadić obratiće se u sredu, 26. januara, Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope (PS SE), koja sutra počinje redovno zimsko zasedanje u Strazburu, rečeno je Tanjugu u Pres službi predsednika Republike.

U centru pažnje plenarnog zasedanja PS SE, koje traje do 28. januara, jeste nacrt rezolucije zasnovan na izveštaju izvestioca SE Dika Martija o trgovini ljudskim organima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na Kosovu i u Albaniji, koji je na dnevnom redu u utorak.

Na zasedanju PS SE naći će se i drugi izveštaji koji se tiču Kosova i regiona uopšte, kao što su izveštaj Žan-Šarl Gardeta o zaštiti svedoka, kojim se od međunarodne zajednice, Srbije, Hrvatske, BiH, Crne Gore i Kosova traži da u potpunosti zaštite svedoke u procesima za ratne zločine, kao i izveštaj o pomirenju u regionu Pjetra Marćenara.

Na zasedanju Parlamentarne skupštine Saveta Evrope učestvovaće delegacija Narodne skupštine Srbije koju predvodi Dragoljub Mićunović.

Savet Evrope je najstarija evropska organizacija. Osnovalo ju je 1949. godine deset zemalja, a danas broji 47 članica.

Zalaže se za promovisanje zajedničkih i demokratskih principa zasnovanih na Evropskoj konvenciji o ljudskim pravima.

Ciljevi ove organizacije, sa sedištem u Strazburu, jesu unapređivanje ljudskih prava, demokratije i vladavine zakona i, na osnovu toga, rešavanje problema kao što su terorizam, organizovani kriminal, korupcija, sajber kriminal, te nasilje nad ženama i decom.

Parlamentarna skupština SE zaseda četiri puta godišnje, a parlamentarci iz država članica govore u ime 800 miliona Evropljana koji su ih izabrali.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.