Tadić posetio Koridor 10 (VIDEO)

Izvor: S media, 02.Apr.2012, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić posetio Koridor 10 (VIDEO)

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas da je obaveza narednih vlada da do 2020. godine autoputevima povežu Srbiju sa svim okolnim državama.

"To je naš plan i siguran sam da ćemo ga izvesti", poručio je Tadić na otvaranju radova na izgradnji deonice koridora 10 Prosek-Crvena Reka kod Niške Banje.

Tadić je ocenio da je reč o projektu od najvišeg nacionalnog značaja, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << jer će Srbija po završetku saobraćajne infrastrukture biti potpuno drugačija država, sa daleko većim potencijalom za privlačenje stanih investicija.

Tadić: PKB treba da bude model za proizvodnju (VIDEO)

Tadić pozvao gastabajtere da ulažu u Srbiju (VIDEO)

Tadić: O predsedničkim izborima sredinom nedelje (VIDEO)

"Srbija samo za nekoliko godina neće izgledati isto, mi ćemo praktično biti sa svim centralnim zemljama regiona povezani autoputevima, i na taj način će oko 70 odsto građana Srbije imati u neposrednoj blizini autoputa", rekao je Tadić.

Prema njegovim rečima, nova vlada mora da radovima na izgradnji strateških saobraćjnih pravaca da novu dinamiku.

"Nema dileme da će se mogućnosti za investicije u Srbiji, kada tome dodamo i status kandidata za članstvo u EU, povećati, i to je činjenica koje svi u našoj zemlji treba da budu svesni", rekao je Tadić.

Kako je objasnio, status kandidata za člansto, poboljšani kredibilitet, unapređeni kreditni rejting Srbije i završetak infrastrukture suštinski menjaju uslove za privlačenje investicija.

"Kada se stvore šanse, onda se ubiraju i plodovi", poručio je Tadić, dodajući da uprvo zato Srbija u poslednje vreme ima povećan broj ivestitora.

Tadić je građanima poručio da, zbog savremenih tehnologija, velike kompanije koje su spremne da ulože u Srbiju ne zapošljavaju više veliki broj radnika, kako su to činile ranije, i da je zato neophodno privući što više investitora.

"Jedino je rešenje otvarati što više fabrika, a da bi se to desilo moramo dovršiti infrastrukturu", rekao je Tadić, i istakao da je u mandatu ove vlade završena projektna dokumentacija za ključne saobraćajne pravce, da je obezbeđeno finansiranje na najtransparentniji način.

Tadić je rekao da će od stranih investitora koji su pobedili na tenderima za izgradnju pojedinih deonica autoputa kroz Srbiju biti zatraženo da upošljavaju doaće izvođače i autoprevoznike.

Prema njegovim rečima, neophodno je u narednoj fzi modernizovati, osim putne infrastrukture, i železnicu, kako bi se brzina na njenom magistralnom delu podigla na brzinu od 160 kilometara na sat. Savremena železnica je, kako je zaključio, preduslov za ekonomski razvoj.

Predsednik Tadić danas će, u okviru obilaska jugoistočne Srbije, posetiti i Pirot, Babušnicu i Belu Palanku.

(Tanjug)

Foto: Video capture Infobiro

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.