Tadić i Sanino na skupu o evrointegracijama Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Apr.2012, 02:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić i Sanino na skupu o evrointegracijama Srbije

BEOGRAD -

Predsednik Srbije Boris Tadić i direktor Generalnog direktorata za proširenje Evropske komisije Stefano Sanino učestovaće danas u Beogradu na sastanku stručne grupe za proces pristupanja EU, na kome će biti reči o narednim koracima Srbije na putu evrointegracija.

Na sastanku, koji će biti održan u Palati Srbija, biće predstavljena dosadašnja iskustva i analize predstojećih aktivnosti u pristupanju Uniji sa ciljem da se Srbija što pre pripremi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za pregovore o ulasku u EU, najavila je Kancelarija za evropske integracije.

Nakon sastanka, u organizaciji Beogradskog fonda za političku izuzetnost, Evropskog pokreta i Kancelarije za evropske integracije biće održan i okrugli sto pod nazivom "Pregovori za pristupanje Srbije EU - prilika za učešće u promenama".

Na skupu će o toj temu sa predstavnicima civilnog sektora razgovarati Stefano Sanino, a najavljeno je i obraćanje predsednice Skupštine Srbije Slavice Đukić Dejanović, direktorke Kancelarije za evropske integracije Milice Delević, ombudsmana Saše Jankovića i predsednika Privredne komore Srbije Miloša Bugarina.

U debati će učestvovati i direktorka Beogradaskog fonda za političku izuzetnost Sonja Liht, generalna sekretarka Evropskog pokreta u Srbiji Maja Bobić, kao i dekan Fakulteta za ekonomiju, finansije i administraciju Mihailo Crnobrnja.

Cilj okruglog stola je, kako navode organizatori, uključivanje svih struktura društva u aktivnosti koje su od značaja za uspešan početak pregovora Srbije o članstvu u EU.
Pogledaj vesti o: Boris Tadić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Skup o evrointegracijama Srbije

Izvor: Blic, 04.Apr.2012

Predsednik Srbije Boris Tadić i direktor Generalnog direktorata za proširenje Evropske komisije Stefano Sanino učestovaće danas u Beogradu na sastanku stručne grupe za proces pristupanja EU, na kome će biti reči o narednim koracima Srbije na putu evrointegracija...Na sastanku, koji će biti održan...

Nastavak na Blic...

Sanino: Za pregovore potrebno unapređenje odnosa s Kosovom (VIDEO)

Izvor: S media, 04.Apr.2012

Generalni direktor Direktorata EU za proširenje i susedsku politku Stefano Sanino istakao je danas u Beogradu da je dalji put Srbije ka EU zajednički put Beograda i Brisela, i podsetio da je na tom putu veoma važno dalje unapređenje odnosa sa Kosovom...Sanino je, u obraćanju na sastanku Stručne...

Nastavak na S media...

Sanino: Reforme i Kosovo ključni za pregovore

Izvor: EurActiv Srbija, 04.Apr.2012

Srbiju nakon dodeljivanja statusa kandidata očekuje ispunjavanje uslova za otvaranje pregovora o članstvu u EU a za to će biti potrebno da nastavi reforme i unapredi odnose sa Prištinom. To je u Beogradu 4. aprila potvrdio zvaničnik Evropske komisije Stefano Sanino na sastanku na kome su razmotreni...

Nastavak na EurActiv Srbija...

Liht: Do kraja godine početak pregovora za EU

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Apr.2012

BEOGRAD -..Predsednica Beogradskog fonda za političku izuzetnost Sonja Liht očekuje da pregovori za članstvo u Evropskoj uniji počnu do kraja godine i naglašava da se u tom periodu Srbija mora veoma ozbiljno pripremati za taj proces, sprovodeći strukturne i sistemske reforme, zbog nas samih..."Mi...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.