Tadić i Josipović u duhu prijateljstva

Izvor: S media, 19.Jul.2010, 08:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić i Josipović u duhu prijateljstva



Predsednik Hrvatske Ivo Josipović nastavlja danas prvu zvaničnu posetu Srbiji susretima s premijerom i predsednikom Srbije Mirkom Cvetkovićem i Borisom Tadićem, kao i sa predstavnicima nevladinih organizacija.


Drugog dana dvodnevne posete Srbiji, Josipovića će danas primiti premijer Cvetković u zgradi Vlade Srbije.

Tadić i Josipović razgovaraće u Beogradu, u zgradi predsednika, sa porodicama izbeglica, povratnika u Hrvatsku, posle čega će >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << dvojica predsednika prošetati centrom grada.

Posle šetnje, predsednik Tadić i njegov gost prisustvovaće susretu umetnika Srbije i Hrvatske u restoranu "Kalemegdanska terasa".

Josipović će se, takodje, u prostorijama Fonda za humanitarno pravo u Beogradu sastati i sa predstavnicima nevladinih organizacija Srbije.

Tema ovog razgovora biće "Normalizacija odnosa i života - nove strategije i politike prema prošlosti i budućnosti postjugoslovenskih zemalja".

Predsednici Srbije i Hrvatske potvrdili su posle jučerašnjih razgovora u Beogradu da su dve države, nakon oscilacija i problematičnih odnosa u prošlosti, konačno našle pravi put za rešavanje otvorenih pitanja koji vodi najboljim susedskim odnosima i zajedničkom putu u Evropsku uniju.

Predsednik Srbije je prvu zvaničnu posetu svog hrvatskog kolege Beogradu ocenio kao istorijsku.

Tokom posete Subotici, gde su prisustvovali proslavi 20. godišnjice osnivanja Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV), Tadić i Josipović juče su poručili da su nacionalne manjine bogatstvo koje povezuje zemlje regiona i garantovali očuvanje njihovog identiteta.

Podeli ovu vest sa prijateljima na FACEBOOK-u klikom na dugme.

Povezane vesti

Josipović posadio drvo u Parku prijateljstva

Josipović u dvodnevnoj poseti Srbiji

Predsednici smanjuju animozitet prema Hrvatima

Josipović u Srbiji

Josipović u prvoj zvaničnoj poseti Srbiji

Komentari

Ostavi komentar Nema komentara
Pogledaj vesti o: Boris Tadić

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Josipović nastavlja posetu Srbiji

Izvor: RTS, 19.Jul.2010

U predsedniku Tadiću našao sam partnera za rad na normalizaciji odnosa i procesu pomirenja, rekao predsednik Hrvatske Ivo Josipović. Dvojica predsednika razgovarala sa porodicama izbeglim iz Hrvatske. Tadić predao Josipoviću ikonu Svete bogorodice iz crkve Svetog Dimitrija u Dalju...Predsednici...

Nastavak na RTS...

Josipović danas sa Cvetkovićem

Izvor: Radio 021, 19.Jul.2010

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović nastavlja danas svoju posetu Srbiji.

Nastavak na Radio 021...

Cvetković i Josipović za dobrosusedske odnose

Izvor: Studio B, 19.Jul.2010

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović kaže da je u Beogradu veoma dobro primljen i da je optimista u pogledu razvoja budućih odnosa..."Kada je reč o predsedniku Srbije Borisu Tadiću, još jednom moram da istaknem da su razgovori protekli u atmosferi punog razumevanja, da smo načeli mnogo konkretnih...

Nastavak na Studio B...

TADIĆ I JOSIPOVIĆ ŠETALI KNEZ MIHAILOVOM ULICOM

Izvor: Kurir, 20.Jul.2010, 00:22

BEOGRAD - Predsednik Srbije Boris Tadić u ponedeljak veče je za hrvatskog predsednika Ivu Josipovića priredio koktel u restoranu "Kalemegdanska terasa", kojem su prisustvovali umetnici, glumci, pisci i vodeći ljudi medija Srbije i Hrvatske...BEOGRAD  - Predsednik Srbije Boris Tadić  u ponedeljak...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.