Tadić i Josipović u Ovčari i Paulin Dvoru

Izvor: Press, 03.Nov.2010, 23:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić i Josipović u Ovčari i Paulin Dvoru

Predsednik Srbije Boris Tadić danas će posetiti Ovčaru kod Vukovara i Paulin Dvor kod Osijeka gde će zajedno sa predsednikom Hrvatske Ivom Josipovićem položiti vence na mestima stradanja pripadnika hrvatskog i srpskog naroda. Tadić će u Vukovaru razgovarati i sa hrvatskom premijerkom Jadrankom Kosor, a sastaće se i sa predstavnicima hrvatskih udruženja nestalih i predstavnicima Srba. Tadić je prvi predsednik Srbije koji dolazi >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << u Vukovar.Kako je predviđeno programom posete, Tadić će se pre podne u Vukovaru prvo sastati sa predsednikom Hrvatske Ivom Josipovićem. Potom će zajedno posetiti Memorijalni centar u Ovčari i položiti vence. Predsednici Srbije i Hrvatske potom odlaze u Paulin Dvor kod Osijeka gde će položiti vence na grob 18 srpskih civila koji su ubijeni 1991. godine.
Gradonačelnik Vukovara Željko Sabo izjavio je da je kao gradonačelnik ispunio svoj cilj pošto će Vukovar posetiti predsednici Srbije i Hrvatske, Boris Tadić i Ivo Josipović. Povodom najava protesta pojedinih udruženja zbog dolaska Tadića u Vukovar, Sabo kaže da je reč o manjini koja želi političku promociju.
- Mislite li da će u Srbiji radikali biti zadovoljni što Tadić dolazi u Vukovar? Imamo i mi neke, možda, radikale u Hrvatskoj, zašto bismo mi bili različiti - rekao je Sabo.
Pogledaj vesti o: Dvor

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.