Tadić i Đelić u Štutgartu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Okt.2011, 02:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić i Đelić u Štutgartu

ŠTUTGART -

Predsednik Srbije Boris Tadić boraviće u radnoj poseti Saveznoj Republici Nemačkoj. Kako je najavila Pres služba predsednika Srbije, Tadić će u Štutgartu razgovarati sa ministrom predsednikom pokrajine Baden Virtemberg Vinfridom Krečmanom.

Predsednik Srbije će nakon toga govoriti na zasedanju zajedničke komisije Baden Virtemberg - Srbija, kao i na osnivačkoj sednici Društva srpsko - nemačkog prijateljstva.

U sredu, 26. oktobra, Tadić >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << će učestvovati u Parizu na Forumu lidera tokom Generalne konferencije UNESKO.

Tom prilikom predsednik Tadić sastaće se i sa generalnom sekretarkom UNESKO Irinom Bokovom.

I potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić boraviće danas i u sredu u radnoj poseti Štutgartu, gde će sa ministrom za evropske i međunarodne poslove nemačke pokrajine Baden Virtemberg Peterom Fridrihom kopredsedavati sednicom Zajedničke komisije Srbija - Baden Virtemberg.

Saradnja sa Baden Virtembergom datira od decembra 2008. godine, kada je potpisana Zajednička izjava o saradnji Srbije i te pokrajine.

Formiranjem Zajedničke komisije otvorio se prostor za intenziviranje saradnje u oblasti privrede, naročito u oblastima automobilske i mašinske industrije, elektronike i metalske industrije, u kojima Baden Virtemberg zauzima visoko mesto ne samo u nemačkim, već i svetskim okvirima.

Pored ekonomskih, predviđeno je unapređenje saradnje i u poljoprivredi, vodoprivredi, infrastrukturi, transportu, kulturi, sportu i obrazovanju, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Tokom Đelićeve posete je planirano osnivanje Društva nemačko - srpskog prijateljstva.
Pogledaj vesti o: Boris Tadić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.