Tadić će imati protivkandidate?

Izvor: B92, 18.Jul.2012, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić će imati protivkandidate?

Beograd -- Potpredsednik DS Bojan Pajtić kaže da je moguće da će lider demokrata Boris Tadić imati protivkandidata na narednoj izbornoj skupštini te stranke.

Pajtić je, u intervjuu nedeljniku "Vreme", rekao da ne zna da li će jedini protivkandidat Tadiću biti bivši premijer Zoran Živković, koji je tu mogućnost nagoveštavao u medijima, ili će lider demokrata imati još takmaca.

"Postojanje protivkandidata >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svakom kandidatu može da bude blagorodno, naravno ukoliko se utakmica odvija fer i u skladu sa demokratskim procedurama. U tom smislu, moguće je da će i predsednik Tadić imati protivkandidate na stranačkoj skupštini", rekao je Pajtić.

DS je, kakao je istakao, imala i teže trenutke u svojoj istoriji i upravo je iz teških situacija crpla energiju i na kraju uspela da promeni političku scenu u Srbiji, jer su se, smatra Pajtić i SPS i naprednjaci približili političkoj platformi koja je izvorno demokratska.

Objašnjavajući izborni plasman DS i Tadićev poraz na predsedničkim izborima, Pajtić je rekao da razloge vidi u činjenici da su demokrate državom upravljale u vreme najveće ekonomske krize u poslednjih pola veka, ali i u tome što pojedini ljudi iz stranke na različitim nivoima vlasti nisu na odgovoran način obavljali svoje dužnosti.

"Treći razlog zašto smo 20. maja izgubili predsedničke izbore jeste i činjenica da se kampanja vodila tako da je Boris Tadić siguran pobednik izbora. Takva kompanja je dovela do uljuljkivanja jednog broja birača koji prosto nisu izašli na izbore jer su smatrali da su ti izbori već unapred rešeni. Izbori nikad nisu unapred rešeni i to se videlo 20. maja", objasnio je Pajtić.

On je dodao i da u delovima stranke nije bilo dovoljno angažovanja i interesa da se na izborima pobedi, jer je prevladao komoditet i utisak da će Tadić pobediti bez obzira na to kako se ponaša DS.

"Bahat odnos i odnos koji podrazumeva da neko treba da glasa za nas zato što smo lepi i pametni i da ništa ne treba da učinimo da bi zaslužili taj glas, dovodi do toga da birači jednostavno ostanu kod kuće u trenutku kada su nam najpotrebniji", rekao je Pajtić.

On nije želeo da posredstvom medija odgovornost pripisuje konkretnim ljudima u DS, objašnjavajući da se na taj način stvara lošija slika o unutrašnjim odnosima u stranci od realne.

"Mi imamo obavezu kao stranka da čuvamo sopstveni potencijal i ne smemo da osudimo gradjane Srbije na to da naredne godine provedu bez alternative, sa vladom koja je satkana od stranaka koje baštine nasledje devedestih godina", rekao je Pajtić.

Gradjani Vojvodine, kako je rekao, nisu glasali za vladu kakva će se formirati, ali će pokrajinska vlast saradjivati sa Vladom Srbije u uspostavljanju demokratskih institucija, iako je spremna da bude i korektivni faktor ukoliko se nastavi "erodiranje budućnosti zemlje".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Pajtić: Tadić će verovatno imati protivkandidata

Izvor: S media, 18.Jul.2012

Predsednik Vlade Vojvodine i potpredsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić izjavio je da je moguće da će lider demokrata Boris Tadić imati protivkandidata na narednoj izbornoj skupštini te stranke...Pajtić je, u intervjuu nedeljniku "Vreme", rekao da ne zna da li će jedini protivkandidat Tadiću...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.