Tadić: Ubrzati radove na Koridoru 11

Izvor: Vesti-online.com, 07.Nov.2011, 17:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Ubrzati radove na Koridoru 11

Predsednik Srbije Boris Tadić obišao je danas radove na Koridoru 11, između Uba i Lajkovca, u selu Nepričava i ukazao da je razvijena putna infrastruktura preduslov ekonomskog razvoja.

Tadić je rekao da radove na Koridoru 11 treba ubrzati, ali nije želeo da komentariše nerealna obećanja, koja je u više navrata o dinamici radova na toj deonici davao ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<
Mrkonjić je, naime, tvrdio da će deonica duga 12,6 kilometara, vredna oko 73 miliona evra, biti okončana u novembru 2011, dok izvođači radova navode da im za okončanje posla treba godinu dana.

Tadić je obećao da će "za nekoliko dana" kompletna mehanizacija Preduzeća za puteve "Užice", koja je angažovana na izgradnji severnog kraka Koridora 10, biti prebačena na Koridor 11. On je dodao da će radovi na Koridoru 10 biti okončani za desetak dana.

Predsednik Srbije je istakao da na Koridoru 11 treba započeti radove i na deonicama ka Obrenovcu i Ljigu i da će za "veoma kratko vreme" biti okončani pregovori sa potencijalnim stranim investitorima tih deonica.

Deonica od Uba do Lajkovca deo je Koridora 11, koji bi od granice sa Rumunijom, preko Beograda i Čačka, vodio do granice sa Crnom Gorom kod Boljara, a zatim i do Bara. Predviđeno je da ta saobaraćajnica dalje vodnim putem Bar-Bari povezuje Rumuniju, Srbiju, Crnu Goru i Italiju.

Pored deonice Ub-Lajkovac ranije je najavljivano da su u pripremi početni radovi na trasi autoputa Beograd-Čačak, na deonicama Beograd - Obrenovac (25 km), Obrenovac-Ub (27 km), Lajkovac- Ljig (25 km) i Ljig-Cacak (50 km).

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.