Izvor: Glas javnosti, 21.Maj.2010, 07:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić:Srbija ne prihvata priznavanje Kosova kao uslov za EU

NIKOZIJA - Predsednik Srbije Boris Tadić koji je juče počeo dvodnevnu posetu Kipru, izjavio je u Nikoziji da Srbija nikada neće prihvatiti priznavanje Kosova kao uslov za prijem u Evropsku uniju (EU).

Posle razgovora sa predsednikom Kipra Dimitrisom Hristofjasom, Tadić je na konferenciji za štampu izrazio uverenje da "takav uslov neće biti postavljen zbog toga što ga Srbija nikada neće prihvatiti". >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Kipar je jedna od zemalja koje nisu priznale nezavisnost Kosova i Metohije.

Mediji prenose i da je Tadić izjavio da Srbija neće priznati državu koju su turske vlasti upostavile na okupiranom severu Kipra.

Predsednik Hristofjas je zahvalio zbog čvrstog stava Srbije o kiparskom problemu i njene podrške nastojanjima za ponovno ujedinjenje kiparske države.

Kiparski mediji su javili da će, posle zvaničnog dočeka srpske delegacije, razgovora Tadića i Hristofijasa i potpisivanja bilateralnih sporazuma, predsednik Kipra prirediti večeru u čast predsednika Srbije.

Tadić je razgovarao i sa arhiepiskopom Kiparske pravoslavne crkve Hrisostomosom Drugim.
Pogledaj vesti o: Boris Tadić

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.