Tadić: Poljoprivredni inženjeri da pomognu srpskom seljaku

Izvor: S media, 29.Okt.2011, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Poljoprivredni inženjeri da pomognu srpskom seljaku

Predsednik Srbije Boris Tadić poručio je novozaposlenim agronomima da svojim savetima treba da pomognu srpskom seljaku da poveća proizvodnju i prihode.

Predsednik Srbije Boris Tadić obraćajući se novozapolenim inženjerima poljoprivrede, rekao je da oni svojim savetima treba da pomognu srpskom seljaku da poveća proizvodnju i prihode.

- Srbija nije dostigla svoje potencijale u poljoprivredi, mi danas imamo oko pet milijardi dolara >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << bruto društvenog proizvoda u tom sektoru, a Holandija 62 milijarde dolara - rekao je Tadić u beogradskom Centru "Sava" pred 1.800 inženjera poljoprivrede koji su potpisali ugovore o radu s resornim ministarstvom.

Petrović: Posao za agronome na godinu dana

Pripremite zemljište i zasadite baštu u četiri koraka

Japanci odgajili biljke bez zemljišta

Tadić je rekao da će inženjeri poljoprivrede morati u sredinama u kojima rade da obidju svako domaćinstvo i da poljoprivrednicima pruže nova znanja kako bi bolje obradili svoja imanja i smanjili troškove proizvodnje.

- Uz državne subvencije i jasnu poljoprivrednu politiku, povećaćemo prihode u toj oblasti - rekao je Tadić i izrazio nadu da će u narednim godinama Srbija uspeti da udvostruči prihode od poljoprivrede.



-Kada im budete davali savete o agrotehničkim merama, važno je da ljudima ukažete i na značaj osiguranja njihovih imanja kako ne bi zavisili od vremenskih neprilika - rekao je Tadić.

Predsednik Srbije poručio je i da Srbija mora da ulaže u sistem navodnjavanja i da podstakne ulaganje u poljoprivredu kako bi poboljšala uslove života na selu.

(Beta, Foto: Beta)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tadić: Srbiju "premrežiti znanjem"

Izvor: B92, 29.Okt.2011

Beograd -- Predsednik Srbije Boris Tadić kaže da ni iz daleka nismo ispunili potencijale u poljoprivredi i očekuje da vrednost poljoprivredne proizvodnje bude duplirana..."Mi danas imamo oko pet milijardi dolara bruto društvenog proizvoda u tom sektoru, a Holandija 62 milijarde dolara", rekao je...

Nastavak na B92...

Tadić: Poljoprivredni budžet Srbije da bude veći

Izvor: Beta, 29.Okt.2011

BEOGRAD, 29. oktobra 2011. (Beta) - Predsednik Republike Boris Tadić izjavio je u subotu da bi poljoprivredni budžet Srbije trebalo da bude veći, ali i da se efikasnije koristi...Tadić je novinarima u beogradskom Sava centru kazao da ipak postoje teškoće da se agrarni budžet poveća jer bi...

Nastavak na Beta...

Agronomi za bolje prinose

Izvor: RTS, 29.Okt.2011

Sa izvozom poljoprivrednih proizvoda od oko 280 evra po hektaru, Srbija je pretposlednja u Evropi, ispred Rumunije. Ministarstvo poljoprivrede zaposlilo 1.800 agronoma koji će savetima pokušati da povećaju proizvodnju...Ministarstvo poljoprivrede potpisalo je ugovore sa 1.800 nezaposlenih agronoma...

Nastavak na RTS...

Tadić: Pomozite srpskom seljaku

Izvor: Vesti-online.com, 29.Okt.2011

Predsednik Srbije Boris Tadić poručio je novozaposlenim inženjerima poljoprivrede da svojim savetima treba da pomognu srpskom seljaku da poveća proizvodnju i prihode..."Srbija nije dostigla svoje potencijale u poljoprivredi, mi danas imamo oko pet milijardi dolara bruto društvenog proizvoda u tom...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.