Tadić: Politikom razvoja podsticati natalitet

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Apr.2012, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Politikom razvoja podsticati natalitet

NIŠ, BEOGRAD -

Kandidat za predsednika Srbije i lider Demokratske stranke (DS) Boris Tadić izjavio je danas da je u Srbiji potrebno podizati natalitet svim mogućim sredstvima, nekada inventivnim akcijama gradske uprave, ali i raznim merama pomoći majkama i porodiljama tokom odsustva zbog podizanja dece.

U tom smislu on je rekao da je najbolja socijalna politika i politika rađanja u stvari politika razvoja zemlje, što podrazumeva dovođenje investitora i otvaranje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << novih radnih mesta.

Tadić je, posetom opštoj privatnoj bolnici "Sava surdžeri" čestitao javnoj upravi Niša na uspešnoj akciji "Trudnoćom do posla" i pozvao poslodavce da podstiču žene da ostvare materinstvo.

Prof. dr Jelena Vojinović, predsednica Saveta za pronatalitetnu politiku, rekla je da je Savet skupštine grada prikazao svoj recept za poboljšanje nataliteta, jednu specifičnu i jedinstvenu akciju, koja bi, kako smatra, mogla da se primeni i na druge delove naše zemlje.

Akcijom "Trudnoćom do posla", kazala je ona, grad Niš je u poslednje dve i po godine zaposlio 530 žena, dobio 427 novih sugrađana i očekuje još osamdesetak beba.

Prioritet borba protiv korupcije i stabilnost

Predsednički kandidat koalicije "Izbor za bolji život" Boris Tadić izjavio je da će mu ako pobedi na izborima 6. maja prioritet biti borba protiv korupcije, nastavak izgradnje infrastrukture i očuvanje makroekonomske stabilnosti.

Upitan koja je njegova poruka razočaranom glasaču Demokratske stranke, Tadić je u intervjuu dnevnom listu Pres rekao da svim građanima Srbije poručuje da je vlada uradila puno toga u prethodne četiri godine, uprkos svetskoj ekonomskoj krizi koje moraju svi biti svesni.

"Svestan sam teškoća, svestan sam da se teško živi, ali znam da zajedno možemo da promenimo ono što nije bilo dobro i da možemo da završimo posao koji smo započeli", rekao je predsednik Demokratske stranke, u intervjuu objavljenom na sajtu lista.

Na pitanje o "belim listićima", to jest inicijativi da se ne glasa ni za jednu političku opciju, Tadić je rekao da je to "potpuna besmislica".

"Priča o belim listićima je ponuda građanima da se odreknu mogućnosti da sami odlučuju o svojoj budućnosti. Ne mogu da prihvatim tu logiku. Kakva korist može da bude u tome što ćete prepustiti da o vašoj sudbini odlučuje neko drugi? To je, dakle, potpuna besmislica", rekao je Tadić.

Upitan da li predsednik G17 plus i lider URS-a Mlađan Dinkić može da računa na to da će ponovo biti ministar, Tadić je rekao da se mogućnost saradnje stavlja pod znak pitanja zbog Dinkićevog ponašanja.

"Ja sam se s Dinkićem solidarisao i kada mi nije bilo jednostavno da to uradim. I plaćao sam cenu zbog toga. I zato njegovo ponašanje smatram nekorektnim. Ali, videćemo do kraja kampanje da li će se nešto promeniti", rekao je Tadić.

Upitan kada bi morao da bira između Tomislava Nikolića, Vojislava Koštunice i Vojislava Šešelja za sastavljanje vlade za koga bi se odlučio, Tadić je odgovorio da ne bi izabrao nijednog od njih.

"Sa ljudima koje ste pomenuli i sa političkim idejama koje oni nose ne vidim nikakvu mogućnost obavljanja posla od koga bi Srbija i njeni građani imali vajde. Zbog toga s njima ne bih sarađivao", rekao je Tadić.

Predsednički, parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori u Srbiji su 6. maja.
Pogledaj vesti o: Boris Tadić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.