Tadić: Politika vlade Srbije užasna! Zašto nema ofanzivnih, već samo restriktivnih mera?

Izvor: Press, 09.Okt.2014, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Politika vlade Srbije užasna! Zašto nema ofanzivnih, već samo restriktivnih mera?

Lider Socijaldemokratske stranka (SDS) Boris Tadić kritkovao je danas Vladu Srbije jer sprovodi samo "restriktivne a ne ofanzivne mere" istakavši da je stranka koju predvodi opozicija aktulenoj vlasti.
Tadić je istovremeno za televizju B92 ukazao i da je neodrživo rešenje da se formira opozicioni blok u kome LDP hoće da bude sada stožer opozicije.

On je naveo i da u ovoj konstelaciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << ne bi bio deo Vlade Srbije, "jer mi ne odgovaraju ekonomske mere koje se sprovode i jer "imamo politiku optuživanja svake prethodne vlade, što nas neće dovesti nigde". 

"Nisam uopšte blizak politici vlade Srbije - ne razumem zašto nema ofanzivnih mera, već se samo uvode restriktivne mere - stranka kojoj ja pripadam je opozicija", rekao je Tadić.

Pročitajte još:
Miščević: Sporazum sa Rusijom na snazi sve dok se ne učlanimo u EU!
SNS: Demokrate svoj nemar pripisuju drugima
Dačić: Opozicija bi u Vladu umesto SPS-a
   
On je naveo i da ne želi "koalicione blokove sa strankama koje nemaju usaglašene politike i koje su spremne da prave opoziciju ukoliko ih vlada ne primi u njihovu koaliciju." Tadić smatra da je dobro što ruski predsednik Vladimir Putin dolazi u Srbiju, međutim ističe da nije protiv održavanja vojne parade, ali smatra da "ne treba dozvoliti da se ta parada instrumentalizuje". 
"Nisam protiv vojne parade povodom oslobađanja Beograda, mislim da je Srbija propustila obeležavanje mnogih važnih istorijskih događaja", rekao je on. 

Prema njegovim rečioma, vojna parada služi da se obeleže stradanja žrava ali i antifašistički momenat. 

"Dobro je da Putin dolazi u Srbiju. Bolje 20. oktobra kada je Beograd zaista oslobođen, a bilo bi politički korektno da dođe i predsednik Ukrajine Porošenko", kaže Tadić. 
Pogledaj vesti o: Boris Tadić

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.