Tadić: Podržavam Đilasovu spremnost na formiranje saveza, ne njegov program

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Mar.2018, 20:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Podržavam Đilasovu spremnost na formiranje saveza, ne njegov program

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić saopštio je danas da podržava Đilasovu ideju formiranja saveza, ali ne i njegov konkretan program i predloge koje je izneo u medijima.

Kako se navodi, Tadić je apelovao na to da organizacioni i strateški principi ne budu iznošeni u medijima, već da ih "dogovaraju za zajedničkim stolom".

"Dokaz toga kao loše prakse je što smo sada u situaciji da u medijima komentarišemo tačke koje je izneo Đilas, umesto >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << to da činimo iza zatvorenih vrata i pred građane izađemo sa rešenjima, a ne sa polemikama", rekao je Tadić.

On je, kako se ističe, uputio tu vrstu apela zbog toga da se ne bi u medijima vodile "polemike koje šalju lošu i neistinitu sliku o raskolima unutar opozicije".

Navodi se da su saglasni oko ključnih principa i ciljeva saveza, ali da Tadić smatra da ne bi trebalo da iznose pojedinačne predloge u medijima, jer je upravo to "suprotno zajedničkoj ideji o nenametanju liderstva".

Kao primer neusaglašenosti, Tadić je naveo da je on "protiv zamrzavanja stranaka, jer bi takvo rešenje samo suzilo biračko telo, a osnovna pretpostavka uspeha je ujedinjenje koje maksimalno širi uticaj na birače".

Nosilac liste "Beograd odlučuje - ljudi pobeđuju" na proteklim beogradskim izborima Dragan Đilas kazao je da opozicija u Srbiji mora da se udruži u čvrst savez koji bi imao zajedničko predsedništvo i stručne timove za različite oblasti i ocenio da su izbori u Beogradu pokazali da je ujedinjenje opozicije u jedan savez, jedino rešenje za promene u Srbiji.
Pogledaj vesti o: Boris Tadić

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Tadić: Podrška Đilasovoj ideji, ali ne i njegovom programu

Izvor: B92, 15.Mar.2018

Beograd -- Predsednik SDS Boris Tadić saopštio je da podržava Đilasovu ideju formiranja saveza, ali ne i njegov konkretan program i predloge koje je izneo u medijima...Kako se navodi, Tadić je apelovao na to da organizacioni i strateški principi ne budu iznošeni u medijima, već da ih "dogovaraju...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.