Tadić: Nisam najavio ulazak u Vladu

Izvor: RTS, 12.Dec.2014, 20:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Nisam najavio ulazak u Vladu

Socijaldemokratska stranka je negirala medijske napise da je predsednik te stranke Boris Tadić najavio za januar ulazak u rekonstruisanu Vladu Srbije.

U saopštenju SDS-a, koje prenosi Tanjug, navodi se: "Tadić je izneo principijelan stav da u politici ne treba nikada zatvarati mogućnosti i više puta je rekao da ishod tih mogućnosti zavisi od okolnosti, a da su sada okolnosti takve da ne vidi SDS kao deo Vlade koja je u ovom sastavu i koja sprovodi ovakvu politku."
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
"Ne vidimo da su se okolnosti od tada promenile i stoga ne vidimo SDS u ovoj vladi. Pored toga, o ulasku u rekonstruisanu Vladu nismo vodili nikakve razgovore", izjavio je Tadić, navedeno je u saopštenju SDS-a.

Kako tvrdi, spekulisanja o ulasku SDS-a u Vladu prate stranku od osnivanja, a za cilj imaju da smanje utisak opozicionog delovanja stranke.

"SDS nije formirana da bi bila vlast ili opozicija, već da bi se borila za politiku za koju se dosledno zalaže. Neodgovorno je reći da nikada ne bismo bili u vlasti, kao što je neodgovorno da stranke na vlasti kažu da nikada ne bi bile u opoziciji. Ali, to svakako ne znači da sam najavio ulazak u Vladu", istakao je Tadić.

SDS, kako je naveo, sve vreme kritikuje način na koji Vlada vodi spoljnu i ekonomsku politiku i način na koji se odnosi prema demokratskim vrednostima, reformama, evrointegracijama i političkoj kulturi.

"Kada bi mediji prenosili naše kritike i kada ne bi 'zaboravljali' da smo jedina stranka koja je odbila ulazak u vlast i koja se nikada nije nudila nijednoj vlasti, onda verovatno danas ne bih morao da demantujem ova pogrešna medijska tumačenja mojih reči, i stav SDS-a o ovom pitanju bi bio jasan", rekao je Tadić.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.