Tadić: Nemamo vremena za eksperimentisanje, treba nam “5. oktobar”

Izvor: Vesti-online.com, 21.Jan.2018, 09:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Nemamo vremena za eksperimentisanje, treba nam “5. oktobar”

Predsednik SDS Boris Tadić smatra da opozicija više nema vremena za eksperimentisanje i da je vreme za obnovu nekada velike Demokratske stranke, koja je, kako kaže, jedina donosila pobede protiv vlasti kakva je aktuelna.

- Takva velika pobeda potrebna nam je danas kao što nam je bila potrebna i 5. oktobra i nakon ubistva Đinđića - rekao je on u intervjuu "Blicu."

Tadić aktuelnoj vlasti prebacuje "uništavanje demokratije" i "vraćanje Srbije u mrak 90-ih", >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << kao i uništavanje tek začetih nezavisnih institucija i stvaranje jednopartijske države.

On kaže i da su za vreme njegovog predsedničkog mandata u Prištini takođe vlast držali politički jastrebovi, pa nije bilo previše prostora za politiku pomirenja i kompromisa.

- Međutim, nije pitanje koliko se srpski i albanski ekstremisti devedestih danas na vlasti razumeju, nego sinergija njihovih pogubnih politika i vrednosti. To je najočiglednije u bliskoj povezanosti srpske i albanske mafije. I ponavljam, kad god se razviju zastave lažnog patriotizma, neko negde mahnito krade - rekao je Tadić.

Tadić tvrdi i da od dolaska naprednjaka na vlast evropski put nije uslovljen realnim napretkom i nivoom ostvarenih reformi, već "trgovinom sa ovom vlašću u kojoj se ispunjavaju zahtevi u vezi s Kosovom zarad međunarodnog aplauza i ostanka na vlasti".
Pogledaj vesti o: Boris Tadić

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Tadić: Vreme za obnovu Demokratske stranke

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jan.2018

Predsednik SDS Boris Tadić smatra da opozicija više nema vremena za eksperimentisanje i da je vreme za obnovu nekada velike Demokratske stranke, koja je, kako kaže, jedina donosila pobede protiv vlasti kakva je aktuelna..."Takva velika pobeda potrebna nam je danas kao što nam je bila potrebna i 5....

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.