Tadić: Nema otvaranja dijaloga sa takozvanom državom Kosovo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Sep.2010, 21:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Nema otvaranja dijaloga sa takozvanom državom Kosovo

NOVA GORICA -

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je u Novoj Gorici da je uveren da je moguće pronaći kompromis oko teksta rezolucije o Kosovu koji bi zadovoljio i Srbiju i Evropsku uniju i omogućio početak dijaloga o rešavanju kosovskog problema.

Posle susreta sa slovenačkim premijerom Borutom Pahorom, Tadić je rekao da Srbija, i pored toga što poštuje legitimna prava kosovskih Albanaca, ne može da otvori dijalog sa predstavnicima takozvane države >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Kosovo.

"Srbija nema nikakvu nameru niti interes da se rešavanje pitanja Kosova odlaže, nema nameru da zaledi ovaj proces niti da bude faktor nekonstruktivnosti", kazao je Tadić i izrazio očekivanje da će "u najskorije vreme u razgovoru sa Ketrin Ešton, biti pronađeno rešenje".

Po mišljenju Boruta Pahora, u interesu je Srbije i EU da tekst "kosovske rezolucije" bude prihvatljiv i za Srbiju i za EU.

Slovenački premijer je ocenio da otvorena pitanja u regionu ne mogu biti rešena jednom konferencijom, već to mora biti rezultat postepenog procesa.

Tadić i Pahor su razgovarali tokom večere u vinariji "Movia" u mestu Ceglo kod Nove Gorice.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.