Tadić: Najoštrija osuda za huliganske napade na albanske lokale

Izvor: BKTV News, 17.Okt.2014, 21:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Najoštrija osuda za huliganske napade na albanske lokale

Nova demokratska stranka (NDS) saopštila je večeras da najoštrije osuđuje nasilje grupe huligana prema pripadnicima albanske nacionalne manjine i njihovoj imovini u više gradova Srbije.

„Pozivamo nadležne organe da što pre pronađu i sankcionišu počinioce i da stanu u zaštitu svih naših građana i njihovih ustavnih prava i sloboda“, saopštila je ova stranka.
Lider NDS Boris Tadić izjavio je u saopštenju da ne bi smelo da se dozvoli da političke >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << provakcije i navijačko nasilje sa jedne fudbalske utakmice ugrozi sve što smo do sada postigli na razvijanju dijaloga i istorijskog kompromisa između srpskog i albanskog naroda.
„Agresivno ponašanje i ispoljavanje nacionalističkih strasti u proteklim danima i sa srpske i sa albanske strane rezultat su nereda na fudbalskoj utakmici, ali se te strasti moraju hitno stišavati na političkom nivou. Nadam se da će ovi događaji biti pojedinačni ispadi i da će albanski premijer doći u posetu Beogradu, a normalizacija odnosa Srbije i Albanije biti nastavljena“, poručio je Tadić.
„Pozivamo članove i prijatelje naše stranke, kao i sve građane, da zaštite svoje albanske komšije i sunarodnike od svake vrste agresije i napada na njihove slobode koje pojedinci ispoljavaju prema njima“, piše u saopštenju.
Samo takvim odnosom prema drugima, dodaje se, možemo zahtevati i takav odnos durgih prema nama.
Izvor: tanjug
The post Tadić: Najoštrija osuda za huliganske napade na albanske lokale appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.
Pogledaj vesti o: Boris Tadić,   Fudbal

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.