Izvor: S media, 25.Apr.2012, 21:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Kohabitacija posle izbora ne dolazi u obzir

Kandidat Demokratske stranke za predsednika Srbije i nosilac izborne liste Izbor za bolji život Boris Tadić ocenio je danas da bi bilo štetno da posle izbora predsednik Srbije bude iz jedne, a vlada iz druge politicke opcije.

On je za Radio-televiziju Srbije kazao da je kohabitacija moguć rezultat izbora, ali da, što se njega tiče, to ne dolazi u obzir.

"Što se mene tiče, ne dolazi u obzir, jer sam prošao jednom to iskustvo. To je apsolutno nemoguća >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << situacija. Bio sam predsednik u vrlo delikatom političkom procesu kada je vlada bila iz druge opcije i kada su u njoj bili Vojislav Koštunica, Mladjan Dinkić i Miroljub Labus, Velimir Ilić, Vuk Drašković", kazao je Tadić.

Ja više prolaziti kohabitaciju sa vladom neću, poručio je Taić.

"To bi bila jako štetna odluka. Potrebna nam je sinergija političkog delovanja od predsednika, vlade, opština, kako bi jedan težak period pred nama izgurali", kazao je Tadić.

Prema njegovim rečima, investitori pažljivo prate rezultate izbora i očekuju rezultate koji "obezbedjuju sinergiju i koordinaciju na svim nivoima vlasti".

Agencija: SNS nije predala izveštaj o finansiranju Đulijanija

Dragišić: Ne sme biti izborne krađe

Preokret: Posle 6. maja sve mora da se menja

Tadić je kazao da se svojim političkim protivnicima približio kada je reč o putu ka EU, ali da mu oni nisu politički prijatelji.

"Ranije su imali drugačiji stav da Srbija treba da bude crna rupa na evropskom tepihu. Stvari su se izmenile i to je dobro", naveo je Tadić.

Kako je rekao, od nekih političkih protivnika DS je uspeo da napravi političke prijatelje i sklopi strateško partnerstvo sa Socijalističkom partijom Srbije.

"Verujem da ćemo i nakon izbora moći da nastavimo dalje onim putem koji smo počeli. Bila bi šteta zaustaviti proces koji je počeo da daje izuzetne rezultate i koji je umirio Srbiju", naveo je Tadić.

(Beta, Foto: Beta)
Pogledaj vesti o: Boris Tadić

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.