Izvor: S media, 16.Okt.2012, 22:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Izjave srpskih zvaničnika su opasne po interese građana

Predsednik Demokratske stranke Boris Tadić je danas ocenio da je Srbija dalje od početka pregovora sa Evropskom unijom, nego što je bila pre samo nekoliko meseci.

Tadić je to rekao u Briselu gde se uručuje "Evropska medalja za toleranciju".

Evropski savet za toleranciju i pomirenje na čijem je čelu bivši predsednik Poljske Aleksander Kvašnjevski, dodelio je Tadiću i predsedniku Hrvatske Ivi Josipoviću medalje kao priznanje za "doprinos >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << toleranciji, poštenju, moralnoj hrabrosti i pomirenju" u Evropi.

Tadić je u izjavi uoči početka svečanosti ocenio da su poslednje izjave državnih zvaničnika Srbije opasne po interese gradjana.

"Ovo su trenuci u kojima je neophodno upozoriti naše zvaničnike da ne daju neodgovorne izjave. Imamo seriju takvih izjava poslednjih nekoliko meseci, počev od relativizacije zločina u Srebrenici i Vukovaru, pa do ovih poslednjih koje su neshvatljive i koje idu prema optužbama najvećih naroda na evropskom tlu, a za takve vrste izjava nema ni argumentacije", kazao je Tadić.

Bivši predsednik Srbije je izjavio da su razlozi zbog kojih mu je dodeljena "Evropska medalja za toleranciju" povezani s razlozima zbog kojih on više nije šef države:

"Kada donosite neke odluke sa pozicije predsednika to ne znači da one uvek jesu saglasne sa voljom većine. Ponekad se mora ići i protiv te volje, baš zbog interesa samih gradjana i njihove budućnosti".

(Beta)

Foto: Beta, arhiva
Pogledaj vesti o: Boris Tadić

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.