Tadić: Izjasnite se na popisu ko ste

Izvor: Vesti-online.com, 01.Apr.2011, 00:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Izjasnite se na popisu ko ste

Predsednik Srbije Boris Tadić pozvao je danas građane zemalja regiona u kojima se održava popis stanovništva da se slobodno izjasne o svojoj nacionalnoj, jezičkoj i verskoj pripadnosti.

"U savremenom svetu svaki čovek ima pravo na slobodno izjašnjavanje o svom identitetu, pravo na svoj jezik i pismo, na svoju kulturu, i uveren sam da će i ovoga puta ta civilizacijska i evropska vrednost biti poštovana", rekao je Tadić prema saopštenju iz kancelarije predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << države.

"Sve zemlje regiona su potpisnice odgovarajućih povelja i konvencija Saveta Evrope kojima se štite ta prava. Pripadnici srpskog naroda u zemljama u regionu lojalni su državama u kojima žive i tako će biti i ubuduće", rekao je predsednik Srbije.

Popis stanovništva počinje sutra u Crnoj Gori i Hrvatskoj, dok je u Srbiji i Makedoniji odložen za jesen. Popis će u organizaciji vlasti iz Prištine sutra pčeti i na Kosovu i Metohiji.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.