Tadić: Iskoraci u spoljnoj politici

Izvor: B92, Tanjug, 06.Maj.2010, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Iskoraci u spoljnoj politici

Pančevo -- Neće biti čudno ako u spoljnoj politici napravimo iskorake koji nisu konvencionalna politika, poručio Boris Tadić sa slave svoje stranke.

Demokratska stranka je obeležila u Pančevu, sečenjem kolača, krsnu slavu Đurđevdan, u prisustvu stranačkog vrha i članova Vlade. Predsednik Demokratske stranke Boris Tadić je poručio da je DS ugrađena u temelje države, ali da taj epitet državotvorne stranke zaslužuje samo ako pokazuje solidarnost i nameru >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da pomogne onima kojima je to potrebno.

Tadić je poručio da je DS spremna da od bivših protivnika stvara saradnike kako bi kreirala bolju budućnost Srbije.

Inače, na proslavi Đurđevdana demokratama su se pridružili partneri iz koalicije SPS-PUPS-JS, ali funkcionera iz G17 plus nije bilo.

Uz blagoslov i želju sveštenika da demokrate pokažu snagu i mudrost u vođenju odgovornih poslova, u Domu vojske u Pančevu, predsednik i potpredsednici stranke presekli su i poljubili slavski kolač.

U govoru nalik onima sa sednica glavnih odbora DS-a, Boris Tadić je poručio da je njegova stranka spremna na odgovornost, ali i na blage kritike neistomišljenika.

On je sa slave poslao i poruku određenim parlamentarnim strankama.

"Ko god zajedno sa nama sagleda centralne, ključne ciljeve, naš je saveznik, svako ima pravo da se menja, ali nećemo prihvatiti da su promene nastupile, verbalne promene u ponašanju", kaže predsednik DS-a Boris Tadić.

Predsednik DS-a kaže da Srbija nikada neće odustati od brige za svoj narod u državama regiona, ali da saoseća i sa drugim narodima.

Nemojte da se začudite ako u spoljnoj politici pravimo značajne iskorake, van tradicionalnih, jer hoćemo da od ljudi sa kojima smo bili u konfliktu, stvorimo prijatelje, rekao je Tadić i dodao da će DS nastaviti da iskazuje solidarnost prema onima kojima je najpotrebnija.

Na kratki koktel posle zvaničnog dela proslave, demokrate su se povukle na terasu gde novinarima nije bilo dozvoljeno snimanje.

Današnji dan vojvođanski premijer Bojan Pajtić proslavlja i kao porodičnu slavu, a ministarka finansija kao svoj rođendan. Đurđevdan je slava i srpskog premijera Mirka Cvetkovića po, kako kaže, ženskoj liniji.

B92: Gde su vam koalicioni partneri iz G17?

Cvetković: Ja ih nisam video, možda su videli, možda nisu.

Pored kolega iz G17, na slavi nije bila ni Ružica Đinđić.

Nije se ni pojavio ni Rasim Ljajić koji je poslao svog izaslanika Meha Omerovića, a Ivicu Dačića je predstavljao Žarko Obradović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.