Tadić: Formirati uniju od svih stranaka iz nekadašnje DS

Izvor: B92, 26.Feb.2018, 00:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Formirati uniju od svih stranaka iz nekadašnje DS

Beograd -- Lider SDS Boris Tadić izjavio je da je njegova ideja formiranje demokratske unije sa zajedničkim organima svih stranaka koje su nastale iz nekadašnje DS.

Kako kaže, time bi se sačuvali različiti stranački identiteti, ali i povećao birački potencijal i šansa za smenjivanje altuelne vlasti.

"Moja ideja o ukrupnjavanju građanskih demokratskih snaga ne podrazumeva ojačavanje bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koje od postojećih opozicionih stranaka, već ujedinjavanje svih tih stranaka u novu političku snagu i dodatnu vrednost za koju nijedna pojedinčana postojeća stranka opozicije danas nema više potencijal", rekao je Tadić za list Danas od ponedeljka.

On je kazao da ideja nije obnavljanje postojeće DS, već formiranje mnogo veće i snažnije zajedničke političke organizacije sposobne organizaciono, infrastrukturno i idejno da se suprotstavi "ovoj nakaradnoj vlasti".

"Zato je ujedinjavanje i ukrupnjavanje građanskih demokratskih snaga pretpostavka demokratske budućnosti ovog društva i efikasne borbe protiv naprednjačkog sistema vlasti", naveo je Tadić.

Tadić je rekao da opozicija za beogradske izbore 4. marta nije propustila šansu da uzdrma vlast Aleksandra Vučića, ali da je nažalost propustila šansu da se ujedini što bi povećalo šansu da ga pobedi.

Dodao je da na beogradskim izborima očekuje rezultat koji će koaliciju "Da oslobodimo Beograd" dovesti do većine u Skupštini grada.

Govoreći o ubistvu predsednika Građanske inicijative Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici, Tadić je izrazio nadu da će ubice biti pronađene i ukazao da je još važnije da budu pronađeni naručioci ubistva.

"Svaka politika koja se zasniva na satanizaciji političkog protivnika i optužbama o nacionalnoj izdaji pre ili kasnije je uvod u politička ubistva", kazao je Tadić.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Tadić za demokratsku uniju stranaka nastalih iz DS-a

Izvor: N1 televizija, 26.Feb.2018

Lider Socijaldemokratske stranke Boris Tadić izjavio je da je njegova ideja formiranje svojevrsne demokratske unije sa zajedničkim organima svih stranaka koje su nastale iz nekadašnje Demokratske stranke, čime bi se sačuvali i različiti stranački identiteti, ali i povećao birački potencijal...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.