Tadić: Euleks nema pravo zabrane

Izvor: B92, 27.Maj.2010, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Euleks nema pravo zabrane

Beograd -- Predsednik Srbije Boris Tadić rekao je da niko nema prava da građanima Srbije zabranjuje ulazak na Kosovo i Metohiju, bez obzira na profesiju kojom se bave.

Euleks je juče zabranio nenajavljene posete srpskih političara na Kosovo.

Tadić je, govoreći o odluci Euleksa, novinarima kazao da će predstavnici beogradskih vlasti o tome razgovarati sa misijom EU i drugim međunarodnim organizacijama na Kosovu.

"Srbija se suočila sa realnim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iskušenjima na Kosovu i Metohiji, ali mi ćemo nastaviti našu borbu svim legalnim sredstvima u međunarodnim institucijama i nećemo odustati ni po koju ceni", rekao je predsednik Srbije.

Euleks je juče objavio odluku da se ne dozole nenajavljeni ulasci srpskih političara na Kosovo, uključujući i na sever gde su Srbi većina stanovništva.

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović protestovao je zbog te odluke i naveo da će ona "dovesti u pitanje" saradnju Beograda sa misijom EU.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.