Tadić: Dejton je doneo mir u BiH

Izvor: Vesti-online.com, 21.Nov.2011, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Dejton je doneo mir u BiH

Problemi BiH se moraju rešavati u duhu Dejtonskog sporazuma,koji je doneo mir i definisao pravni okvir za funkcionisanje BiH, kaže predsednik Boris Tadić.

''Dejtonski sporazum uspostavio je princip kojeg se Srbija drži kao garant i supotpisnica sporazuma, a to je da samo entiteti i predstavnici tri naroda mogu da donose političke odluke koje podrazumevaju i eventualne ustavne izmene'', rekao je Tadić prilikom >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << posete podzemnom skladištu gasa u Banatskom Dvoru.

Srbija je, kako je istakao, dobar sused i želi da pomogne da se pronađu rešenja za izazove u BiH, ali nikada neće učiniti nijedan gest koji će ugroziti interese RS, a to važi i za interese Federacije i celokupne BiH.

"Srbija vodi računa o pripadnicima našeg naroda u okruženju ne ugrožavajući suverenite nijedne susedne države", poručio je Tadić.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.