Tadić: Bez novih znanja nema uspešnog vođenja institucija

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 28.Maj.2010, 07:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Bez novih znanja nema uspešnog vođenja institucija

BEOGRAD - Vlada i institucije mogu se uspešno voditi samo sticanjem novih znanja i unutrašnje discipline, rekao je  predsednik Srbije Boris Tadić na promociji nove generacije stažista Fonda "Dr Zoran Đinđić".

Na koktelu Fonda Tadić je rekao da mu je čast da učestvuje u programu u kojem mladi stručnjaci odlaze da se usavršavaju u Nemačku, i tako na neki način prate put koji je imao i pokojni premijer Zoran Đinđić.

"Zoran je stvarao ideje, realizovao ih >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << korak po korak, pratio postignuto i pojavljivao se na kraju, ne da slavi, nego da razmisli koja će biti nova ideja koju će lansirati u našu javnost", rekao je Tadić.

Presednik Srbije je istakao da je važno iz Nemačke doneti nova znanja i unutrašnju disciplinu.

"Unutrašnja disciplina je izuzetno važna za svakog čoveka i za samu državu. Važna je jer samo na taj način možemo uspešno voditi vladu i institucije, nuditi ljudima šansu da realizuju vlastite talente na mnogo viši način nego što je to u društvu koje nema discipline, uređenosti i jasno definisane ciljeve", rekao je Tadić.

Tadić je pozvao stipendiste da se vrate u Srbiju i primene novostečana znanja i iskustva.

Nemački ambasador Volfram Mas rekao je da je stipendija koju Fond "Dr Zoran Đinđić" sprovodi u saradnji s Odborom nemačke privrede za Istok pod pokroviteljstvom Vlade Nemačke, važna u programu njegovog rada u Srbiji.

On je rekao da je i zbog ekonomskog razvoja važan Program stipendija Zoran Đinđić kojim će 25 mladih iz Srbije i isto toliko iz regiona, prvo posetiti Berlin, gde će se upoznati s radom nemačkih institucija, a potom imati praksu u kompanijama širom Nemačke.

"Ono što ovde radimo orijentisano je ka budućnosti i koristi svima.

Mas je rekao da Srbija ima korisiti od programa jer on stvara "proevropsku profesionalnu elitu fokusuiranu na budućnost", ali i nemačke kompanije jer imaju priliku da upoznaju visokokvalifikovane stažiste iz regiona i da s njima uspostave odnose.

Predsednica Fonda "Dr Zoran Đinđić" Ružica Đinđić rekla je u izjavi novinarima da stažisistma uvek poruči da se vrate u zemlju.

"Svaki mlad školovan čovek je otklon od nečega gde Srbija ne sme i ne treba da se vrati", rekla je supruga pokojnog premijera.

Koktelu u vili Narodne banke Srbije u Beogradu prisustvovali su i aktuelni i bivši premijeri Srbije, Mirko Cvetković i Zoran Živković, kao i više ministara iz aktuelne vlade i vlade Zorana Đinđića.

Jeste tačno. U pravu je predsednik. Ako imaš ta nova znanja možeš da budeš ortoped a da uspešno vodiš resor urbanizma, psiholog a da uspešno vodiš resor telekomunikacija, odbrane itd...

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.