TADIĆ ZA POSLOVNU INTEGRACIJU REGIONA

Izvor: Kurir, 25.Jan.2012, 21:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TADIĆ ZA POSLOVNU INTEGRACIJU REGIONA

Konačni cilj je stvaranje novih radnih mesta, boljih privrednih i životnih uslova na ovim prostorima, saopštila Pres služba predsednika Srbije

BEOGRAD - Predsednik Srbije Boris Tadić primio je danas delegaciju slovenačkih i srpskih privrednika, predstavnika Samita 100 biznis lidera regiona i podržao dalju poslovnu integraciju regiona, koja za konačni cilj ima stvaranje novih radnih mesta, boljih privrednih i životnih uslova na ovim prostorima, saopštila je Pres >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << služba predsednika Srbije.

Sastanak je održan na inicijativu organizatora Samita 100, Srpske asocijacije menadžera i Udruženja menadžera Slovenije (Združenje Manager Slovenije), kao nastavak započetog dijaloga poslovnih i političkih lidera regiona na Samitu 100 biznis lidera, u Aranđelovcu, u oktobru 2011. godine. Predsednik Tadić je iskazao podršku inicijativi dalje privredne integracije, kao i svim konkretnim projektima saradnje kompanija sa ovih prostora, koji će doprineti konkurentnijem regionu, boljim proizvodima i uslugama građanima, ali i uspešnijem nastupu na trećim tržištima.

Delegacija biznis lidera je predsedniku Tadiću predstavila prvi konkretan rezultat Samita 100, osnivanje slovenačko-srpskog građevinskog konzorcijuma "Feniks" danas u Beogradu.

"Feniks" je inicijalno okupio više od 20 srpskih i slovenačkih preduzeća u cilju saradnje i zajedničkog nastupa na trećim tržištima (pre svega u Rusiji, odnosno generalno u istočnoj i jugoistočnoj Evropi i na bliskom i srednjem istoku). Inicijatori projekta su srpski PSP "Farman" i slovenačka korporacija "Hidria".

Učesnici delegacije su obavestili predsednika Tadića da će narednog dana u Srpskoj asocijaciji menadžera biti osnovan regionalni Upravni odbor Samita 100, koji će okupiti najistaknutije privrednike iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore i Makedonije. Tom prilikom biće izabran predsednik i usaglašeni ciljevi i odgovornost ovog tela za dalju podršku jačanja privrednih veza u regionu u narednom periodu.

U delegaciji su sa slovenačke strane bili generalna direktorka "Trimo" Tatjana Fink, predsednik poslovodnog odbora "Hidrije" Iztok Seljak , generalni direktor "Iskratela" Andrej Polenec , izvršna direktorka "Združenje Manager" Sonja Šmuc, predsednik uprave "Žito" Anton Balažič i direktor "Interenergo" Anton Papež.

U srpskoj delegaciji bili su izvršni direktor "Nektara" Bojan Radun , generalni direktor "Telekoma Srbija" Branko Radujko, predsednik PSP "Farman" Branislav Grujić, predsednik MK "Grup" Miodrag Kostić i predsednica UO i izvršna direktorka Srpske asocijacije menadžera Maja Piščević .
Pogledaj vesti o: Boris Tadić

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.