TADIĆ: SRBIJA GRADI POSLE VIŠE DECENIJA!

Izvor: Kurir, 06.Avg.2010, 08:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TADIĆ: SRBIJA GRADI POSLE VIŠE DECENIJA!

Reporter Kurira s predsednikom, koji je juče nenajavljeno posetio most kod Beške, a zatim i gradilišta u Feketiću i Novom Sadu

NOVI SAD - Posle više decenija - Srbija ponovo gradi!

Ovo je poruka sa jučerašnjeg obilaska predsednika Srbije Borisa Tadića mosta na Beški, severnog kraja Koridora 10, Horgoš - Novi Sad, i izgradnje nasipa u Novom Sadu, na Trgu žrtava racije.

- Impresivan most u inženjerskom smislu! Ne poštujemo dovoljno svoje >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << mostove - rekao je Tadić pošto se kranom visokim 79 metara popeo na jedan od dva glavna stuba mosta na Beški.

- Srbija treba da bude ponosna na svoje mostove. Trenutno gradimo 13, što je naviše mostova koje jedna zemlja u Evropi radi - naglasio je Tadić.

Sa šefom gradilišta mosta u Beški i zamenikom direktora projekta gradnje novog mosta, Slobodanom Mitrovićem i Miloradom Stevanovićem, Tadić je diskutovao o konstrukciji, načinima gradnje i opremi koja se koristi.

- Kritikovao sam „Alpinu", ali sad je pohvaljujem! Video sam gore na stubu naše radnike iz Novog Pazara, drago mi je da, pored stranaca, na ovom projektu rade i naši ljudi - rekao je Tadić.

Pola sata pre nego se Tadić pojavio na gradilištu ispod mosta je vladala blaga panika. Birao se šlem i zaštitni prsluk za njega, a nekoliko sekundi pre nego su se začule rotacije iz predsedničke kolone neko od radnika je povikao: „Evo predsednika! Ajte, ljudi", što je izazvalo smeh među novinarima, jer osim njih, radnika i pokoje mangolice, nije bilo nikoga na Dunavu.

Tadić je tokom boravka na mostu bio na skeli koja se popularno zove „majmun" i koja se ulevo i udesno pomera za 105 metara u toku rada.

- Kako možeš da kažeš da će se predsednik popeti na majmuna?! - iznervirano je jedan od rukovodioca pitao radnika koji je novinarima objašnjavao tip skele.

- Ostalo je puno toga što je započeto decenijama pre nas da se gradi da završimo. Ali nećemo stati, obećavam da ću i dalje nenajavljeno obilaziti gradilišta - poručio je Tadić.

Rečeno - učinjeno. Predsednik se sa novinarskom svitom i pod policijskom pratnjom neplanski našao na gradilištu severnog kraka Koridora 10 kod Feketića. Tu je kratko porazgovarao s bageristima, posle čega se uputio za Novi Sad.

Tamo ga je dočekao Igor Pavličić, gradonačelnik, koji ga je poveo u obilazak gradilišta na Trgu žrtava racije, preko puta

Petrovaradinske tvrđave. Tadić i Pavličić su razgovarali s radnicima, a gradonačelnik je predsednika Srbije upoznao s planovima izgradnje ostalih projekata u ovom gradu.

- Gradonačelnik Beograda je pre neki dan rekao da je Beograd najveće gradilište u Srbiji, a čujem da je i ovde tako. Moja namera je da svi gradonačelnici u Srbiji govore to isto - rekao je na kraju Tadić.

Brankica Ristić

Borba s mangulicama

U jednom trenutku na gradilištu na mostu u Beškoj ispred predsednika su istrčale svinje mangulice, pa su policajci i fotoreporteri morali da ih teraju štapom.

- Budućnost Srbije je i u njihovom odgoju - kratko je prokomentarisao ovu situaciju Tadić.

Smuđ za ručak

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić odveo je predsednika Srbije na ručak u restoran „Cepelin", gde su posluženi smuđ i krompir salata s blitvom. Za ovu priliku angažovan je specijalni kuvar iz jednog od najpoznatijih novosadskih restorana.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.