TADIĆ: MOŽE LI SE IZDRŽATI, NARODE?

Izvor: Kurir, 10.Feb.2012, 08:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TADIĆ: MOŽE LI SE IZDRŽATI, NARODE?

ože li se izdržati, ljudi? - pitao je juče Boris Tadić kad je, na planinskih minus 15, na seoskom putu izašao iz džipa. Mora se, predsedniče - odgovorili su mu meštani planinskog sela Radalj, u brdima ...

MALI ZVORNIK - Predsednik u smetovima!

- Može li se izdržati, ljudi? - pitao je juče Boris Tadić kad je, na planinskih minus 15, na seoskom putu izašao iz džipa.

- Mora se, predsedniče - odgovorili su mu meštani >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << planinskog sela Radalj, u brdima iznad Malog Zvornika, koje je juče posetio predsednik da vidi kako se bore sa snežnom stihijom!

- Što očistimo, to noću zaveje, čistimo sneg i volovskim zapregama, borimo se... Kad biste mogli da nam pošaljete barem neke motorne sanke. Molimo se Bogu samo da se neko ne razboli, inače, kroz smetove ne možemo nikud.

Posebno što su u zavejanim kućama deca, bebe, stari, nepokretni - ispričali su meštani predsedniku. Miladin Lukić, Zoran Nestorović, Milovan Ristić, Milorad Lukić, Slavko Ilić, mala Andrijana Nestorović pešačili su nekoliko sati kroz smetove, da bi sreli predsednika.

Tadić im je objasnio da država čine sve što može.

- Veliki su mrazevi i mašine teško rade. Moram da pohvalim ove vojnike koji buldožerima čiste sneg po selima. General Diković mi je rekao da će ih sve nagraditi, a ja mu sada naređujem da to učini - rekao je predsednik meštanima.

Jedan od meštana je svoju molbu izrekao predsedniku na uvo.

Šta mu je rekao, nije se saznalo, tek predsednik je, kad je meštanina pitao za ime, ostao ne malo iznenađen.

- Ja sam Radenko Lukić, zvani Kardelj - pohvali se meštanin.

- E, otkud ovde Kardelj? - iznenadio se predsednik.

A onda su meštani predsednika posavetovali da povede računa o zdravlju na ovoj hladnoći i da se ne sekira.

Tadić: Šta ćeš ti tu u farmerkama?!

Dok je reporter Kurira u smetu pored puta pokušavao da uhvati što bolji položaj za fotografiju, predsednik Tadić za trenutak je zastao, zabrinut da se tako ne smrznemo.

- Je li, što si ti u tim tankim farmerkama? - sasvim iznenada pitao me je predsednik.

- Imam ja, gospodine predsedniče, i duge gaće - bupnuo sam, stajući mirno.

- To ti je pametno - konstatovao je Tadić.

- Mi, predsedniče, u ovim krajevima duge gaće nosimo do Đurđevdana - sad sam se i ja ohrabrio.

- I to je pametno! Svi treba da nose duge gaće na ovim hladnoćama. Nosite li vi duge gaće?! - okrenuo se zatim predsednik ljudima iz svog obezbeđenja.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.