TADIĆ: KOSOVO KAO JUŽNI TIROL

Izvor: Kurir, 20.Dec.2011, 08:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TADIĆ: KOSOVO KAO JUŽNI TIROL

SKOPLJE - Trajno rešenje.

- Srbija ne može produžiti evropske integracije ukoliko nema podršku građana, a oni neće dati podršku ukoliko Srbija ne sačuva svoje legitimne interese na Kosovu i Metohiji - izjavio je predsednik Srbije Boris Tadić.

On je rekao da Srbija nema iluzije da bi mogla da vrati Kosovo u državni sistem Republike Srbije na način na koji je to bilo pre 2000. godine, ali da Srbija ne odustaje od pregovora i traženja održivog >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << rešenja.

Predsednik Srbije je istakao da podela Kosova nije realno rešenje. Prema njegovom mišljenju, jedno od rešenja je dvojni suverenitet, ali i neki model koji se bazira na međunarodnom rešenju, kao što su irski model, Južni Tirol ili onaj iz vremena dve Nemačke.
Pogledaj vesti o: Boris Tadić

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.