TADIĆ I ERDOGAN: SRBIJA I TURSKA PRIJATELJSKE ZEMLJE

Izvor: Kurir, 12.Jul.2010, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TADIĆ I ERDOGAN: SRBIJA I TURSKA PRIJATELJSKE ZEMLJE

NOVI PAZAR - Predsednik Srbije Boris Tadić i premijer Turske Redžep Tajip Erdogan ocenili su danas u Novom Pazaru da se odnosi dve zemlje uzdižu na viši nivo.

Dvojica zvaničnika su na otvaranju turskog Doma kulture u Novom Pazaru potvrdili dobre bilateralne veze i bliskost kultura. Predsednik Tadić je na svečanosti ocenio da otvaranje doma kulture pokazuje bliskost i prijateljstvo na državnom i ličnom planu.

Potvrda bliskosti kultura

"Imamo >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << dugu istoriju odnosa na političkom planu i danas potvrđujemo našu bliskost kultura", kazao je Tadić. Predsednik Srbije ocenio je da dve zemlje imaju dobre perspektive razvoja.

"Na tom planu je velika uloga Turske na Balkanu i Srbije na zapadnom Balkanu", rekao je Tadić. Turski premijer je ocenio da se otvara novi period odnosa na Balkanu. "Srbija je ključna zemlja na tom putu koja će sa svojim bogatstvom etničke raznolikosti doprineti dobrim odnosima na Balkanu", rekao je Erdogan.

Turski premijer je dodao da je Sandžak most saradnje između dve zemlje. "Potpisali smo niz sporazuma među kojima su i oni o izgradnji puteva u Sandžaku, a počeli su i pregovori o izgradnji industrijske zone u Sandžaku", reakao je Erdogan. Turskog premijera u Novom Pazaru su dočekali ministar rada Rasim Ljajić i ministar bez portelja Sulejman Ugljanin, predstavnici sandžačkih opština i više stotina građana.

Zilkić dočekao Erdogana, Zukorlić izostao

U odboru za doček bio je i reis ul ulema Islamske zajednice Srbije Adem Zilkić, ali nije bilo glavnog muftije Islamske zajednice u Srbiji muamera Zukorlića. Na Fakultetu za islamske studije koji je u vlasništvu Islamske zajednice u Srbiji na engleskom jeziku je bila ispisana poruka "Tadiću priznaj izbornu volju Bošnjaka".

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.