Izvor: S media, 07.Sep.2012, 16:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra dan „D“ za demokrate: Reforme, smene i cepanje?

Lider DS Boris Tadić predaće sutra svoj tromesečni izveštaj o radu stranke, a očekuje se da on bude usvojen. Sekretar Izvršnog odbora Borko Stefanović za S media portal kaže da se neće dogoditi ništa radikalno.

-Ova sednica je u medijima dobila oreol neke dramatične sednice na kojoj treba da se dese neke dramatične stvari.

Od toga neće biti ništa. Kao što sam ranije izjavljivao >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << ovo je prilika da predsednik iznese stavove, ali i da članovi GO iznesu svoje viđenje postizborne situacije i da ukažu na nepravilnosti u radu stranke pre i posle izbora, kao i na štetne pojave u radu i pojedince koji su deskreditovali stranku. Za sve promene u stranci, a biće ih sigurno, stranka će naći kapacitet da se reformiše i programski i ciljno i kadrovski. Sve to će se dešavati u narednom periodu.

Ćutanje je loše

Stefanović napominje da je loše to što je stranka čekala na sumiranje rezultata i što se ćutalo nekoliko meseci.

-Ja sam među onima koji nisu ćutali. Govorio sam o negativnim pojavama koje ćemo eliminisati. Smatram da je DS izgubila na rejtingu jer su se neki mediji, dirigovano, a neki ne, bavili stanjem u DS-u, a ne ogromnim propustima sadašnje vlasti koje su evidentne i koje utiču negativno na život građana Srbije. Najviše je dobila vlast jer su učinili sve da DS bude u nokdaunu dok su oni donoslili loše odluke. Profitirali su i oni u DS koji misle da niko nije kriv i da se ništa loše nije desilo i da oni mogu da nastave da ne rade, kao što nisu radili ni do sada ili da rade loše, kao što su radili i do sada.

DS će preživeti sve

Nešto rečitiji bili su članovi GO iz unutrašnjosti. Oni, svi do jednog ocenjuju da neće doći do radilaknih rezova u stranci.

Vesna Vesković, stalni član Glavnog odobra DS u Kruševcu rekla je juče za S media portal da su špekulacije u medijima „prljava kampanja“ vlasti.

- Radi se o organizovanoj medijskoj kampanji naših političkih oponenata. Mi unutar DS nemamo nikave probleme. Mi nismo nekonsolidovani da bismo se tek sada konsolidovali. Jedina stranka koja ima sveže ideje i viziju je DS i tu se ništa nije promenilo i neće se promeniti ni u subotu. Demokratska stranka se neće cepati. Mi smo imali redovnu sednicu nakon izbora i sada u roku ponovo imamo sednicu i tada se ništa drastično i neprimereno nije dogodilo, niti će se dogoditi sutra.

Prvi čovek demokrata u Aleksincu Milan Veljković rekao je da kriza postoji, ali da mediji to preuveličavaju.

- Spekuliše se oko mnogo čega. Novinari sve hoće da iščačkaju. Ja mislim da su loši izborni rezultati doprineli svemu. Kad nemamo predsednika i nismo u vladi normalno je da dođe do travizca. Imali smo i gore situacije i uvek smo izlazili iz takvih problema. Kriza postoji, to je evidentno, ali imamo dovoljno pametnih i mudrih ljudi i odgovornost koju smo nosili sve ovo vreme, nećemo tako lako izgubiti. Cilj spekulacija je bio da se napravi šteta DS. Najviše time dobijaju oni koji sada imaju vlast. Naprednjaci, koji su bili radikali pa se ocepali. Ali eto, i oni su posle cepanja ojačali. Njima odgovara da nas pocepaju i budemo slabiji, jer jedinstvena DS neće dozvoliti da ova vlast potraje.

(S media, Foto: Beta, arhiva)
Pogledaj vesti o: Prvi maj

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.