Šut karta za Dinkića

Izvor: Glas javnosti, 18.Avg.2009, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šut karta za Dinkića

BEOGRAD - Moguću rekonstrukciju Vlade Srbije koju je juče najavio potpredsednik Demokratske stranke Dušan Petrović, mnogi na političkoj sceni vide kao nameru demokrata da se oslobode nepouzdanog koalicionog partnera, G17 plus Mlađana Dinkića.

Loši odnosi između dve stranke kulminirali su posle intervjua potpredsednice G17 plus Ivane Dulić-Marković, u kome je lidera DS Borisa Tadića nazvala apsolutistom. Istovremeno, koalicija DS i G17 plus raspala se u opštini >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Voždovac, pa su „dinkićevci“ najavili samostalan nastup na ponovljenim izborima.

Funkcioner NS Mladen Grujić smatra da je vreme da G17 plus uradi ono što je do sada već nekoliko puta učinio.

- Nekoliko puta su obarali vlade, imaju tu tradiciju i iskustvo. Zašto onda ne bi nastavili tim putem, neka izađu i iz ove vlade već jednom - poručuje Grujić.

Potpredsednica SRS Nataša Jovanović takođe veruje da je došlo vreme za izlazak G17 plus iz vlasti.

PETROVIĆ: DOGOVOR S PARTNERIMA

Zamenik predsednika DS Dušan Petrović ne isključuje mogućnost rekonstrukcije unutar Cvetkovićevog kabineta.

- Da li će se smanjiti broj resora ili ulaziti u neka nova personalna rešenja, to zaista ne mogu da kažem jer je to pre svega u kompetenciji predsednika vlade. Ako do toga eventualno dođe, biće to samo u cilju obezbeđivanja veće efikasnosti i boljeg učinka vlade i u dogovoru sa svim našim koalicionim partnerima - ističe Petrović.

- To svim srcem želi i SNS, koja bi već sutra ušla u vladajuću koaliciju. Ipak, na kraju će dogovoriti nekakvu kozmetičku promenu, od koje građani neće imati ama baš nikakvu korist - ističe Jovanovićeva.

Član Predsedništva SNS Borislav Pelević tvrdi da stvari između dve stranke na vlasti ne funkcionišu već neko vreme.

- Dokaz za to jeste i najava G17 plus da će samostalno izaći na izbore u opštini Voždovac. Ukoliko izađu iz vlade, to bi bila odlična vest. Međutim, mi ne ulazimo u vladu umesto njih. Neka se prvo održe parlamentarni izbori, pa da vidimo ko kako stoji. Što se G17 plus tiče, njima je odzvonilo, a nije im ni bilo mesto u ovoj vladi, kao i ni u svakoj budućoj - smatra Pelević.

Potpredsednik DSS Radojko Obradović kaže da je ovde reč o pokušaju dela vladajuće koalicije da bez izbora dođu do nove vlade.

- Nije ovde reč samo o G17 plus, već o tome da vlada i većina ministara nisu u stanju da rešavaju brojne probleme. Ovo je pokušaj da se bez izbora dođe do nove vlade - zaključuje Obradović.

Jadan covek,to je diskriminacija.Nije on samo nesposoban i davao obecanja.Kratko i jednostavno,cela vlada je nesposobna-bez detalja,inace trebalo bi da se mnogo pise.Ispravka izvinite,ne samo vlada nego i oni lezilebovici sluzbenici.Imamo najnesposobniju i najarogantniji drzavni aparat,konkurencija mu je samo u nekim diktatorskim rezimima.Ima li jos takvih
Pogledaj vesti o: Boris Tadić

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.