Susret Tadića i Dodika

Izvor: RTS, 21.Jul.2010, 19:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Susret Tadića i Dodika

Odnosi Beograda i Banjaluke veoma dobri, a saradnja, posebno u ekonomskoj sferi, produbljuje se, izjavili predsednik Srbije Boris Tadić i premijer Republike Srpske Milorad Dodik.

Predsednik Srbije Boris Tadić i premijer Republike Srpske Milorad Dodik složili su se da su odnosi Beograda i Banjaluke veoma dobri i da se saradnja produbljuje, posebno u ekonomskoj sferi.

"Odnosi RS i Srbije, u okviru sporazuma o paralelnim i specijalnim vezama >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se produbljuju, a imajući u vidu svetsku ekonomsku krizu može se kontatovati da saradnja i investicije rastu", rekao je Tadić na konferenciji za novinare posle susreta sa premijerom RS.

Dodik se složio da su odnosi veoma dobri, dodavši da su spekulacije, kojima su neki skloni, zlonamerne.

Najviše pažnje, prema Tadićevim rečima, bilo je posvećeno saradnji u saobraćaju, infrastrukturi i drugim privrednim oblastima.

Premijer RS je istako važnost uloge Srbije u regionu, posebno ukazavši da se Srbija "vratila u srž Dejtonskog sporazuma", iz kojeg je ranije bila izopšetna i upozorio na tendecije u BiH da se sledi "duh Dejtona, umesto slova Dejtona" s ciljem da se izvrši centralizacija zemlje.

"Razumevanje koje imamo od Srbije je apsolutno i jasno", rekao je Dodik.

Kako je naveo, najnovije aktivnosti predsednika Srbije u regionu doprinose da poverenje bude podignuto na viši nivo.

Premijer RS je rekao da je u današnjim razgovorima jedna od dominantnih tema bila i ekonomska saradnja.

Dodik je izrazio očekivanje da će uskoro biti završen most na Rači, a da se krajem avgusta i početkom septembra očekuje da budu povezani Višegrad i Mokra Gora, što su zajdnički projekti Srbije i RS.

Premijer RS se zahvalio Tadiću što je RS omogućio kontakt sa kineskim firmama koje učestvuju u izgradnji mosta u Srbiji i da je to već dalo rezultate jer su predstavnici ove kompanije danas u poseti Banjaluci.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.