Struja i plate na ledu

Izvor: RTS, 19.Jan.2010, 20:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Struja i plate na ledu

Vlada Srbije odustaje od poskupljenja struje od 20 odsto u ovoj godini, saznaje RTS. Neće biti povećanja plata u javnom sektoru dok traje ekonomska kriza, dogovoreno na sastanku predsednika Srbije Borisa Tadića sa premijerom Mirkom Cvetkovićem i ministrima.

Kako saznaje RTS, Vlada Srbije odustaje od poskupljenja struje od 20 odsto u ovoj godini i u narednim danima razmotriće u kom procentu bi struja mogla da poskupi.

Iako je poskupljenje struje od 20 odsto >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bilo najavljeno već u prvim mesecima godine, u Vladi se od toga odustalo.

To bi, kako kažu, ugrozilo standard u uslovima kada su zarade zamrznute, a 800.000 penzionera prima manje od 15.000 dinara.

Vlada sada treba da donese odluku o novom, manjem procentu poskupljenja i ujedno da razmotriti finansijski plan EPS-a za ovu godinu. To, praktično, znači da se neće odobriti povećanje zarada radnicima u Elektroprivredi.

Oni će, kao i zaposleni u celom javnom sektoru primati plate kao i do sada, zaključeno je na sastanku premijera Mirka Cvetkovića i članova njegovog kabineta sa predsednikom Borisom Tadićem.

Na sastanku je rečeno da bi se od aprila sa sindikatima javnih preduzeća moglo razgovarati o eventualnoj isplati posebnih naknada, a što je juče pomenuo i ministar Dinkić.

Svako povećanje plate u javnim preduzećima u ovom trenutku bi bilo suprotno ekonomskoj politici Vlade i izazvalo bi dalekosežne posledice na ekonomsku stabilnost Srbije, naveli su u Vladi.

U drugoj polovini godine, ako rast privrede bude veći od planiranog, navode u Vladi, moguće je razgovarati o odmrzavanju plata.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.