Stefanović: Uveren sam da će policija brzo razrešiti poslednja krivična dela koja su uznemirila javnost

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Sep.2020, 15:13

Stefanović: Uveren sam da će policija brzo razrešiti poslednja krivična dela koja su uznemirila javnost

"Policija intenzivno radi na rešavanju slučajeva koji su u prethodnim danima uznemirili građane Srbije. Svakako da nije dobro kada se u našoj zemlji dogode teška krivična dela, ali je svakako i činjenica da je policija danas daleko efikasnija nego u vreme Borisa Tadića, Dragana Đilasa i ostalih koji dele lekcije. I o tome govore njeni rezultati, ne prazne priče kakve pričaju vođe bivšeg režima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Želim da ih podsetim da se u Srbiji tokom 2008. i 2009. godine dogodilo 107.658 i 104.839 krivičnih dela, dok je taj broj od 2014. u konstantnom padu, te je u 2019. bio 81.846. Da je broj teških krivičnih dela, na primer ubistava u njihovo vreme bio i 142 godišnje, a u prošloj godini 94 i to sa procentom rasvetljavanja od skoro 95 odsto. Isti ovi policijski službenici na koje vode hajku i povike baš nedavno su razrešili i ubistvo u Beogradu iz 2009. godine, navodi se u saopštenju medijima.

Da podsetim da smo u periodu od 2008. do 2012. imali 12 mrtvih u eksplozijama na ulicama, a više od 30 povređenih. U periodu nakon toga ni približno toliko. Kada bi to uporedili sa njihovim periodom, onda može da se kaže da je Beograd u to vreme ličio na Bejrut.

Mnogo je podataka koji jasno dokazuju da je Srbija danas daleko bezbednija zemlja i da je napravila znatan iskorak u borbi protiv kriminala. Isti dugogodišnji policijski službenici i danas vode računa o njenoj bezbednosti, kao i u vreme bivšeg režima. Nisu se promenili, ali danas mogu da rade svoj posao.

Za razliku od vremena kriminalizovanog režima Tadića i Đilasa, koji su brinuli samo o sticanju miliona evra, kao i političkog profita, kada su kriminalci mogli da nose značke i policijske i drugih službi bezbednosti i budu ugledni investitori, danas policija može da radi svoj posao.

Danas se u Srbiji za razliku od Tadićevog i Đilasovog vremena, kada su organizovane kriminalne grupe vedrile i oblačile Srbijom, nijedan kriminalac ne oseća lagodno, a kriminalne grupe beže glavom bez obzira.

Podsetiću i da upravo zato količine zaplenjenih narkotika nisu samo simbolične, kao kada su oni bili na vlasti, već policija danas pleni godišnje i po sedam tona i hapsi oko hiljadu dilera, što je sve u njihovo vreme bilo nezamislivo.

Zato sam i uveren da će ljudi iz policije brzo i efikasno razrešiti i ova poslednja krivična dela koja su nas sve uznemirila i pružam im punu podršku u njihovom radu."

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stefanović: Policija intenzivno radi na rešavanju slučajeva koji uznemirili građane

Izvor: Blic, 13.Sep.2020

Povodom slučajeva krivičnih dela koji su proteklih dana uznemirili građane oglasio se i potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.