Sportska gimnazija traži pomoć od Tadića

Izvor: RTS, 15.Dec.2010, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sportska gimnazija traži pomoć od Tadića

Zbog neredovne nastave usled učestalih dojava o postavljenim bombama, predstavnici roditelja i učenika Sportske gimnazije predali pismo predsedniku Borisu Tadiću u kojem traže da im se omogući nastavak rada.

Sportskoj gimnaziji u Beogradu, već dva meseca, gotovo svakodnevno, stižu lažne dojave o postavljenoj bombi.

Predstavnici roditelja i učenika te škole predali su otvoreno pismo predsedniku Borisu Tadiću, u kojem traže da im se omogući >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da normalno pohađaju nastavu. Školski odbor Gimnazije najavio je krivičnu prijavu protiv N.N. lica.

Oni tvrde da je posle gotovo 30 lažnih dojava o postavljenoj bombi izgubljeno oko hiljadu časova i da je stanje u školi neodrživo i nedopustivo.

Predaji pisma prethodila je konferencija za novinare, na kojoj su učenici i roditelji još jednom apelovali na nadležne institucije da dobiju na korišćenje deo zgrade u kojoj je gimnazija smeštena i da nadležnost nad tim delom zgrade u vanrednim situacijama ima MUP, a ne vojska.

Predstavnik roditelja Višeslav Hadžitanović rekao je da je roditeljima u Policijskoj upravi za grad Beograd rečeno da je na osnovu operativnih istraživanja identifikovano nekoliko  učenika, koji su potom privedeni sa roditeljima, zbog sumnje da su sa javnih govornica upućivali dojave o postavljenoj bombi.

Od Vlade Srbije traže pokretanje procesa za rešavanje pravnog statusa Gimnazije i otkrivanje počinilaca lažnih dojava o postavljenoj bombi.

Sportska gimnazija privremeno je smeštena u zgradu na Senjaku, koja je u vlasništvu Ministarstva odbrane, a deli je sa Vojnom gimnazijom.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Učenici Sportske gimnazije traže pomoć od Tadića

Izvor: Blic, 15.Dec.2010

Učenici Sportske gimnazije i danas su bili bez nastave zbog lažne prijave o postavljenoj bombi. Oni već dva meseca gledaju antiterorističke jedinice koje pretražuju hodnike i učionice, pa su pisali i predsedniku Srbije Borisu Tadiću, apelujući na njega da im omogući pravo na bezbednost i obrazovanje....

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.