Šešelju je DS ispred Srbije

Izvor: Glas javnosti, 24.Okt.2009, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šešelju je DS ispred Srbije

BEOGRAD - Optužbe lidera SNS Tomislava Nikolića da radikali direktnom saradnjom sa DS sprečavaju raspisivanje prevremenih parlamentarnih izbora, koji bi doveli do rušenja vlasti Borisa Tadića, u SRS smatraju besmislenim. Nikolić, naime, tvrdi da je SRS sa DS stvorio savez protiv Srbije.

- Očigledno je da radikale ne zanima rušenje aktuelne vlasti za dobrobit svih građana Srbije. Šešelj direktno >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << sarađuje sa demokratama, koji su se urotili protiv Srbije kojoj su neophodni vanredni izbori i nova, odgovorna vlast. Ali Šešelju je DS ispred Srbije. To nije dobro i pozivam SRS da stane u jedinstven blok koji će da sruši neodgovornu vlast - poručio je Nikolić u jučerašnjoj Pravdi.

S druge strane, potpredsednik SRS Dragan Todorović smatra da su Nikolićeve optužbe na račun radikala i Vojislava Šešelja neutemeljene.

- Nikolićeve tvrdnje su nastale kao proizvod onoga što lider naprednjaka vidi da će se desiti, a to je potpuni krah SNS. Delovanje te partije je najštetnije po interese Srbije. Kakve razlike ima između Tomislava Nikolića i Borisa Tadića. Nikakve! Istina, predsednik DS je kasno došao na pozicije SRS, a Tomislav Nikolić na pozicije Borisa Tadića. Obojica su zakasnili, s tim što je pomeranje Borisa Tadića dobro za Srbiju. Uz to, Tadić nije izdao SRS, a Nikolić jeste - naglašava Todorović.

Poslanik DS Srđan Milivojević tvrdi da će DS izgurati ne samo ovaj, već i mnogo narednih mandata.

- Sviđa mi se slogan naprednjaka „Jedino SNS može da pobedi DS“. Samo ako ćemo suditi po izborima u Vrbasu, oni bi prvo morali da pobede SPS koji su bili drugi pa tek onda onog ko je na prvom mestu. Pored toga, mi se u brakorazvodnu parnicu unutar SRS i onog što je od toga ostalo nećemo mešati - obećava Milivojević.

Al' lupa ovaj Nikolic.

Dosli su u fazu, mlati rukama pa sta dokacis. Bez cilja.

Politika je cudo.
Pogledaj vesti o: Boris Tadić

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.