Sa Sejdijuom samo o statusu

Izvor: Blic, 04.Sep.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sa Sejdijuom samo o statusu

Jedini mogući način da do sastanka predsednika Srbije Borisa Tadića i gospodina Sejdijua dođe su novi pregovori, pod okriljem UN, o budućem statusu naše južne pokrajine Kosova i Metohije - rečeno je „Blicu" juče u kabinetu predsednika, nakon što su iz Prištine ponovljeni pozivi da do ovog sastanka dođe.

Kosovski predsednik Fatmir Sejdiju je više puta poslednjih dana rekao da je spreman da se sastane sa predsednikom Srbije u Njujorku, tokom zasedanja Generalne >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << skupštine UN, ali da bi razgovor bio moguć samo uz međunarodne posrednike i bez otvaranja pitanja statusa Kosova. Inicijativu za susret je posredno podržao portparol Unmika Aleksander Ivanko izjavivši da je Unmik voljan da posreduje kako bi došlo do susreta predsednika Kosova i Srbije. „Voljni smo da olakšamo da dođe do takvog susreta i, ako bude spremnosti obe strane, to bismo uradili sa zadovoljstvom", rekao je Ivanko.

Politički analitičar Beljulj Bećaj, iz Prištine, tvrdi da bi takav sastanak značio direktno priznanje nezavisnosti Kosova i da je nerealno očekivati da do takvog sastanka dođe „pre nego što se sazna sudbina srpske incijative u UN.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Dijalog samo o statusu

Izvor: Večernje novosti, 04.Sep.2008

Jedini mogući način da dođe do sastanka predsednika Srbije Borisa Tadića i gospodina Sejdijua su novi pregovori, pod okriljem UN, o budućem statusu naše južne pokrajine Kosova i Metohije, rečeno nam je u četvrtak u kabinetu predsednika Srbije

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.