Izvor: B92, 27.Jan.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRS: Fašistička kampanja

Beograd -- Izborni štab predsedničkog kandidata Tomislava Nikolića saopštio da se protiv kandidata radikala vodi "fašistička kampanja".

U saopštenju SRS-a se navodi da tu kampanju nastavlja "privatni poslanik" Borisa Tadića, Rajko Đurić. "Kakve neistine govore Boris Tadić i Rajko Đurić pokazuje i njihova tvrdnja da su nekada radikali, podržali nastupe organizacije Nacionalni stroj.

Unija Roma Srbije saopštila je danas, između ostalog, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "da su poslanici SRS podržali Nacionalni stroj, koji je planirao obeležavanje Himlerovog rođendana 7. oktobra 2007. u Novom Sadu.

SRS ocenjuje da "time režim samo još jednom potvrđuje da Tadić i njegov izborni štab neće bežati od korišćenja najgorih nacističkih sredstava kako bi pokušali da spreče poraz njihovog kandidata".

Izborni štab kandidata SRS-a navodi da svi "u Srbiji dobro znaju da se Tomislav Nikolić izjašnjavo protiv aktivnosti Nacionalnog stroja".

"Tadić vodi najprljaviju kampanju u istoriji Balkana"

Generalni sekretar Srpske radikalne stranke Aleksandar Vučić optužio je predsedničkog kandidata Demokratske stranke Borisa Tadića da vodi "najprljaviju kampanju u istoriji Balkana".

Vučić je na konferenciji za novinare rekao da se Tadić obračunava sa liderom radikala Vojislavom Šešeljem, iako se režim obračunao sa njim još 2003. godine napisavši optuznicu zbog koje je predsednik SRS-a danas u Hagu.

"Izborni štab Tadića u opštoj je histeriji. Tadić samo viče. Molim ga da više ne viče, jer ga dobro čujemo samo ga ništa ne razumemo", kazao je Vučić.

Prema njegovim rečima, Nikolić vodi kampanju ujedinjenja i ne vređa delo režimskog kandidata, jer će za razliku od Tadića biti predsednik svih građana.
Pogledaj vesti o: Boris Tadić

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.