SDS traži smenu Đurića

Izvor: RTS, 22.Jan.2018, 21:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SDS traži smenu Đurića

Socijaldemokratska stranka pozvala je na smenu direktora kancelarije za KiM Marka Đurića, navodeći da Đurić iznosi optužbe na račun predsednika SDS Borisa Tadića i "crta nove mete".
U saopštenju SDS kaže da Đurić, umesto da "podnese ostavku nakon što je Oliver Ivanović ubijen", nastavlja sa hajkama na političke protivnike.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />"Socijaldemokratska stranka poziva ponovo da Marko Đurić bude smenjen i ispitan u istrazi", te smatra da ono što je prethodilo ubistvu Ivanovića "nije demokratska politička borba, već brutalno satanizovanje čoveka".
"Nakon što je predsednik SDS Boris Tadić pozvao na odgovornost vlasti i u Beogradu i u Prištini i zatražio smenu Marka Đurića, Đurić nastavlja sa crtanjem novih meta", kažu u SDS. 
Navode i da Tadić nije "pobegao u Rumuniju" za vreme protesta zbog Kosova da bi izbegao odgovornost, da se vratio tokom trajanja protesta, da nije predao sve srpske institucije na Kosovu...
"Zato, umesto što besramno traži izvinjenje od drugih, Đurić bi trebalo da se izvini za sve brutalne napade, koje je iznosio na račun Ivanovića, za učešće u kreiranju atmosfere u kojoj je na kraju i ubijen i za to što mu nije pružena zaštita dok je bio živ i dok je obaveštavao i javnost i vlast u Beogradu o pretnjama kojima je bio izložen", smatra SDS.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.