Rada Trajković uputila apel Tadiću za pomoć

Izvor: Blic, 10.Maj.2010, 11:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rada Trajković uputila apel Tadiću za pomoć

Predstavnica Srba sa Kosova Rada Trajković obratila se danas predsedniku Srbije Borisu Tadiću sa apelom da pomogne da se reši problema prekinutih telefonskih veza na Kosovu, jer kako je rekla, u nekim srpskim enklavama više desetina hiljada ljudi već 18 dana ne može da telefonira.

Trajkovićeva očekuje od predsednika Srbije da preporuči nadležnim institucijama da "stave život čoveka ispred politike i birokratskih formalnosti" i da se ponovo uspostave telefonske >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << veze svim stanovnicima srpskih enklava na Kosovu i Metohiji, navedeno je u pismu.

"Vi, kao neko ko vrlo dobro razume i iskreno oseća sa svakolikim problemima Srba na Kosovu i Metohiji, možete pretpostaviti, a i intuitivno osetiti, kako ova komunikaciona izolovanost u kojoj su se jednog jutra probudili svi Srbi na centralnom Kosovu (a u kojoj se na žalost hiljade još uvek bude) psihološki destabilizuje našu zajednicu", navela je Trajkovićeva u otvorenom pismu Tadiću.

Ona je dodala da je osećaj Srba sa Kosova da država ćuti, iako, kako je rekla, postoje različiti modaliteti i rešenja da telefoni prorade.

"Nadamo se i pokojem praktičnom savetu i ponekoj ohrabrujućoj reči upućenoj srpskoj zajednici u enklavama, koje u poslednje vreme sve češće izostaju. Mi bismo najmanje želeli da naša komunikacija i životne veza sa Beogradom, koja je oduvek savršeno funkcionisala, odjednom zaćuti baš kao i naši telefoni", završila je Trajkovićeva svoje pismo.

Ona je kao lekar i direktorka Doma zdravlja u Gračanici izrazila posebnu zabrinutost što zbog prekida telefonskih veza služba Hitne pomoći ne može na adekvatan način da pomaže ljudima.

Prema njenim rečima, takva "revoltirajuća situacija trabala je da inspiriše urgentnu i snažnu reakciju" odgovornih institucija - predstavnika nadležnih ministarstava Srbije, Telekoma i Pošte.

"Nemogućnošću normalne komunikacije pogođeni su baš oni koji su na najdramatičniji i stoički izborili za svoj opstanak na Kosovu i Metohiji...Oni su danas najveći heroji nenasilnog otpora koji Srbija ima", navela je Trajkovićeva.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.