Preokret!

Izvor: BKTV News, 15.Maj.2012, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preokret!

Posle rezultata izbora prvog kruga, sve je izgledalo tečno i glatko za Borisa Tadića. Pobedio je za dlaku i tako dobio uobičajenu poziciju na glasačkom listiću u ovim izborima što nije za podcenjivanje. Stranka mu je doduše izgubila brdo glasova, ali zahvaljujući Ivici smeši mu se koalicija u vladi. Ekspresno je dobio podršku svih zainteresovanih za kontinuitet vladanja. Čak je bilo i malo neukusno srdačno ljubljenje sa Palmom  i hladna podrška Stavanovića u Kragujevcu, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << sve to ide u radni staž jednog političara.
Opšta atmosfera u izbornom štabu je odisala projektovanom pobedom,  jedino su sve jače glasine oko kradja izbornih, kvarile opšti merak. Đilas je nadmoćno pokazao ko je budući šef stranke  i tako spasao obraz požutelim i uvenulim parlamentarnim izbornim retzultatima.
Sa druge strane naprednjaci su bili u šoku, nesumnjiva izborna pobeda ne donosi vladu i promene u Srbiji. Čak Nikolić nije pobedio u prvom krugu što je lako radio na prethodna dva odmeravanja. Mnogo razočaranih i već samoproglašenih ministara se povlačilo u svoju privatnost i tražilo razloge  navodnog neuspeha. Očekivao se rascep i svađa u stranci ali do toga nije došlo.
Sve me je ovo podsetilo na istorijski preokret koji je napravio vojvoda srpski Živojin Mišić, sa prvom srpskom armijom 1914. Za samo tri dana je od snaga koje su se mesecima povlačile napravio pobedničku silu.
Čini mi se da naprednajci posle ovog šoka mogu da se u nedelju pojave jači i silniji nego u prvoj rundi. Prvo,  Tomu su svi otpisali prerano,  pa čak i kladionice. Tomini simpatizeri će masovno izaći jer ih kradja motiviše da sklone lopove. Sa druge strane istraživanja pokazuju da i oni neutralni veruju da je bilo nekih mućki što nije strano žutima.
Takodje, očigledna medijska pristrasnost se popela na glavu svima. Stvarno RTS liči na onaj RTS iz devedesetih. Bahatost ključnog koalicionog partnera žutih, Dačića koji se očigledno  bavi samo matematikom a ne politikom, je dodatno demotivisalo sve  potencijalne Borisove glasače. Sve liči na već vidjeno, a toga se većina gradjana Srbije definitivno plaši.
Zato predvidjam veliko izborno iznenadjenje i pobedu Tome Nikolića koja će doneti i promenu vlade kao i verovatno nove izbore ali pod fer uslovima.
Neša Selim
Tweet
Pogledaj vesti o: Boris Tadić,   Kragujevac

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.