Predsednik Tadić uručio sablje oficirima Vojske

Izvor: Press, 02.Jul.2010, 23:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik Tadić uručio sablje oficirima Vojske

Predsednik Srbije Boris Tadić uručio je na svečanosti u Domu Narodne skupštine oficirske sablje oficirima koji su uspešno završili 53. klasu Generalštabnog usavršavanja Škole nacionalne odbrane. Usavršavanje su završila 44 oficira, odnosno 39 iz Vojske Srbije i pet oficira iz inostranstva, po jedan iz Rusije i Makedonije i trojica iz BiH
Predsednik Tadić, koga je na ovoj svečanosti sačekala vest o terorističkom napadu na >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Srbe u Mitrovicu, rekao je da su Srbija i njena Vojska ključni faktor i nezaobilazni činilac mira i stabilnosti u jugoistočnoj Evropi i neće odgovarati na provokacije koje prete da tu stabilnost ugroze. On je dodao i da je ponosan zbog toga što Generalštabno usavršavanje pohađa sve više polaznika iz susednih zemalja i istakao da će Srbija u narednom periodu, bez obzira na ekonomsku krizu, i nadalje dograđivati svoje oružane snage i ići u pravcu modernizacije i opremanja Vojske Srbije.
- Mi se približavamo trenutku u kome vojska iz pozicije služenja vojnog roka prelazi u nov sistem profesionalne vojske, ali to ne znači da će biti sprečeno služenje vojnog roka i da ćemo udaljiti vojsku od naših građana - rekao je Tadić.
Načelnik škole pukovnik Miloljub Sretenović, obraćajući se predsedniku, ministru odbrane Draganu Šutanovcu i oficirima, rekao je da Srbija dobija još jednu kvalitetnu generaciju generalštabnih oficira. U ime 53. klase oficira obratio se pukovnik Slavoljub Dabić.
- Možete biti uvereni da smo uspešno ovladali neophodnim veštinama i znanjima, sagledali potrebe i probleme sistema odbrane i da ćemo dati svoj puni doprinos budućem radu na najodgovornijim dužnostima u Vojsci Srbije i Ministarstvu odbrane - rekao je Dabić.
Svečanosti, koja je počela intoniranjem himne „Bože pravde", prisustvovali su predsednica Skupštine Slavica Đukić-Dejanović, načelnik Generalštaba Miloje Miletić, ministri predstavnici diplomatskog kora, verskih zajednica i rodbina i prijatelji oficira koji su završili školu.    

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.