Predsednik Tadić pomilovao Makija

Izvor: Press, 15.Sep.2010, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik Tadić pomilovao Makija

Slikar Bogoljub Arsenijević Maki pušten je sinoć oko 21 sat iz valjevskog Okružnog zatvora, pošto je prethodno predsednik Srbije Boris Tadić potpisao Odluku o pomilovanju. Tom odlukom Arsenijević se oslobađa od krivičnog gonjenja zbog ometanja službenog lica na dužnosti 1999. godine
Podsetimo, Arsenijević je tada osuđen na tri godine zatvora pred Okružnim sudom u Valjevu, zbog događaja na mitingu protiv režima Slobodana >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Miloševića. Vrhovni sud Srbije kasnije je ukinuo tu presudu i naložio ponovno suđenje. Arsenijević je pre tri dana, na graničnom prelazu Kotroman između Srbije i BiH, uhapšen zbog neodazivanja sudskim pozivima za novo suđenje. Vanraspravno krivično veće Višeg suda u Valjevu odredilo mu je pritvor do dva meseca, a slikar je juče započeo i štrajk glađu.
Predsednik Tadić je ranije najavio da će, čim stigne zahtev za pomilovanje iz Ministarstva pravde, učiniti sve što je u skladu sa zakonom. On, međutim, nije objasnio zbog čega je slučaj Arsenijević trajao toliko dugo.
- Ja obavljam posao predsednika republike, a ne mešam se u rad Ministarstva pravde, MUP-a ili sudova. Ne znam da li je neko usporio proces, ali znam da sam po povratku iz Estonije video da imamo nov problem. Ja ga rešavam čim dođe kod mene na sto - rekao je Tadić.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.