Izvor: Blic, 06.Avg.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija RS ispituje poreklo pretnji upućenih Tadiću

Direktor policije Republike Srpske (RS) Uroš Pena izjavio je danas da MUP RS nije dobio zvaničan zahtev za istragu o pretnjama upućenim predsedniku Srbije Borisu Tadiću, ali da proverava e-mejlove koji su poslati iz RS.



On je na konferenciji za novinare najavio da će se narednih dana sastati operativni timovi policija RS i Srbije radi razmene ovih poverljivih informacija.

Pena je ponovio da MUP RS nije učestvovao u lociranju i hapšenju Radovana >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Karadžića, ističući da je saradnja s Haškim tribunalom obaveza policije RS koja će trajati do hapšenja i dobrovoljne predaje Ratka Mladića i otkrivanja mreže podrške haškim beguncima.

On je još kazao da je policija došla do indicija o motivima i počiniocu ubistva Milana Vukelića, ali da te indicije nisu dovoljene da bi neko bio uhapšen.

Direktor policije RS nije želeo da otkrije detalje istrage, navodeći da je proteklih meseci obavljeno niz salušanja, veštačenja, poligrafskih ispitivanja i pretresa tokom kojih su pronađeni tragovi što mogu dovesti do počinioca i naručioca ubistva.

Pena je podsetio da je MUP RS ponudio nagrdau od 100 hiljada konvertibilnih maraka za informacije koje bi dovele do ubica, ali da još niko nije ponudio takve informacije.

Milan Vukelić je u novembru prošle godine raznesen u eksploziji bombe koja je bila postavljena pod njegov automobil. On je pre ubistva ukazivao na kriminal i korupciju određenih struktura vlasti u Banjaluci.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.