Izvor: Politika, 01.Apr.2011, 14:06 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Počeo trilateralni sastanak u Smederevu
SMEDEREVO – U vili „Zlatni breg” nadomak Smedereva počeo je sastanak predsednika Srbije Borisa Tadića i predsednika Vlada Hrvatske i Slovenije, Jadranke Kosor i Boruta Pahora.
Kako je predviđeno, Tadić i njegovi gosti će se po završetku razgovora obratiti novinarima.
Ovo je drugi trilateralni susret Tadića, Pahora i Kosorove. Prvi je održan marta prošle godine u Ptuju u Sloveniji.
Današnji sastanak održava se u vili koja je nekada bila letnja >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << rezidencija Obrenovića.
Predsednik Tadić je u vili „Zlatni breg” u Smederevu bez kravate, dočekao premijere Hrvatske i Slovenije, Jadranku Kosor i Boruta Pahora.
Dok je čekao goste iz Zagreba i Ljubljane, predsednik je proćaskao i sa stotinjak novinara koji prate današnji trilateralni sastanak, koji su primetili njegov „opušteni izgled”.
„Kako opušteno kad sam u odelu! Rekao sam - kad završim ovaj posao više nikad neću obući odelo”, odgovorio je predsednik Srbije na tu opasku novinara.
Tadić je prvo prošetao parkom ispred vile, a zatim se pridružio novinarima u improvizovanom šatoru i uz čaj podelio s predstavnicima medija da je danas prvi put u nekadašnjoj rezidenciji Obrenovića.
Novinari su ga pitali i da li je za goste pripremio neku šalu, s obzirom da je 1. april, a Tadić je uz osmeh odgovorio: „Nisam''
Upitan da li je video šalu hrvatskih medija da se Kosorova udaje i da potom napušta politiku i da li razmišlja o tome da joj bude kum, predsednik se samo nasmejao.
Rekao je i da ga niko od novinara ne nervira, pa ni karikaturista Somborac, jer je ulazeći u posao znao šta ga sve čeka.
-------------------------------------------------
Proja, kajmak i prebranac za Kosorovu i Pahora
SMEDEREVO - Predsednik Srbije Boris Tadić prirediće danas u Smederevu svečani ručak za goste iz Hrvatske i Slovenije, na kojem će biti poslužena tradicionalna srpska jela.
Na meniju će biti domaća šunka, goveđa pečenica, mladi sir, kajmak, proja, prebranac, potom supa sa knedlama, punjeno povrće, bosiljak sos, teletina s bademom i bosiljkom i srpska salata.
Za dezert, biće poslužena pita s višnjama.
Gostima će uz ručak biti služena vina „Vinarije Kovačević”.
Tanjug
objavljeno: 01.04.2011.