Počast žrtvama Oluje

Izvor: RTS, 03.Avg.2011, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počast žrtvama "Oluje"

Povodom 16 godina od akcije "Oluja", predsednik Boris Tadić rekao da građani Srbije 4. avgusta tuguju i odaju počast svim nevino stradalima u zločinima koji se ne smeju zaboraviti. Pravedno je što se ratni zločinci odgovorni za zločine u akciji "Oluja" nalaze u Haškom tribunalu, naglasio Tadić.

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je, povodom šesnaestogodišnjice akcije "Oluja", da građani Srbije 4. avgusta tuguju i odaju počast svim nevino stradalima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u zločinima koji se ne smeju zaboraviti.

Tadić je naglasio da je pravedno što se ratni zločinci odgovorni za zločine u akciji "Oluja" nalaze u Haškom tribunalu, saopštila je Pres-služba predsednika Srbije.

"Saradnja sa Hagom je bila na prvom mestu, moralna obaveza svih zemalja sa prostora bivše SFRJ, gde su se tokom devedesetih vodili teški ratni sukobi", izjavio je predsednik Srbije.

Predsednik Tadić je naglasio potrebu da se sudbina nestalih otkrije, i rekao da posle 16 godina moramo rešavati sa Hrvatskom probleme sa kojima se suočava većina porodica u procesu povratka.

"Ti problemi su vraćanje stanarskih prava, obnova imovine, neisplaćene penzije, konvalidacija radnog staža, kao i problemi u procesu stambenog zbrinjavanja, nemogućnost otkupa dobijenih stanova i problemi vezani za dobijanje državljanstva i za ekonomsku održivost povratka", naveo je predsednik Srbije.

Predsednik Tadić će u četvrtak 4. avgusta, u 11 časova, u crkvi Svetog Marka u Beogradu, prisustvovati parastosu ubijenima u akciji "Oluja".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.