Pastor odbio Tadićevu ponudu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jun.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pastor odbio Tadićevu ponudu

BEOGRAD - Mađarska koalicija odbila je ponudu predsednika Srbije Borisa Tadića da dobije mesto potpredsednika u budućoj Vladi Srbije koji bi bio zadužen za regionalnu saradnju i čeka njegovu novu ponudu, izjavio je za "Novosti" lider Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor.

"Odbili smo to vicepremijersko mesto jer ne želimo da budemo fikus u vladi", rekao je Pastor, dodajući da Mađarska koalicija "izgleda samo služi za legitimisanje većine, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << a neki očigledno smatraju da ne zaslužujemo da budemo u vladi".

On je kazao da ta koalicija "još čeka novu ponudu Tadića, ali više ne očekuje da bude u vladi".

Pastor je kazao da ne bi prihvatio da vodi novoobrazovano ministarstvo za ljudska i manjinska prava, dodajući da je on predložio Tadiću da se uvede to ministarstvo. "Smatram da ne bi trebalo da ga vodi predstavnik manjinskog naroda, bez obzira na to da li se radi o Mađaru, Bošnjaku ili Slovaku. Zato to ministarstvo ne bismo prihvatili iz principijelnih razloga", kazao je on.

Na pitanje da li je Mađarska koalicija "ljuta na Tadića", Pastor je odgovorio: "Nismo ljuti, ali jesmo poniženi".

On nije isključio mogućnost da četiri poslanika te koalicije otkažu podršku novoj vladajućoj većini.

Pastor je kazao da ne želi ministarsku funkciju već da veruje da će biti gradonačelnik Subotice.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.