PREDVIDELI SMO ZLO

Izvor: Kurir, 14.Sep.2010, 09:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PREDVIDELI SMO ZLO

Ko ovo redovno prati (a valjda ima i takvih), sigurno se čudi što ne odgovaram na kolumnu tamo nekog od subote. Evo, i ovo je dovoljno, ne treba više, jer je i taj samom sebi previše. Danas imam nešto preče: Boris Tadić je kapitulirao Srbiju!

Tužno je hvaliti se kako si predvideo zlo. Rekli smo da će se ovo desiti. Ljudi ne vole ptice zloslutnice. Ali, zloslutna ptica nije kriva što zlo postoji. Ne priziva ga ona, samo ga vidi pre mnogih drugih. Tužno je hvaliti se da >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << si znao i govorio istinu, ali morala se reći! Mora i sada, zbog budućnosti. Da bi oni koje lažu znali da su lagani od onih koje bi trebalo da oteraju. Za dobro svih. Jer će ih tek sada lagati više, očiglednije i slađe nego ikada.

Predsednica parlamenta, revnosno postupajući na poltronskom zadatku, izdaju je već nazvala mudrim i dalekovidim potezom. SPS je prvi ešalon koji zna kako se to radi, a nije im prvi put. Za ostalo će se pobrinuti Boris i drugari. Staraće se i ostali koji mu u grču skute drže. Ne moram ih zvati, javiće se sami.

Nadam se da je sada svakom jasno zbog čega Demokratska stranka Srbije nije htela da glasa za onu odluku Narodne skupštine o rezoluciji u Ujedinjenim nacijama. Zar da glasamo za tekst koji je toliko mek da je skoro u tečnom stanju?! Da bi se kasnije menjao kako se i koliko pritiska na Borisa stavilo?! Da bi kasnije taj tekst bio tuđ tekst kojim Srbija implicitno, ali jasno priznaje nezavisnost Kosova?! Naravno da Boris nije mogao da dođe ponovo u Skupštinu da traži dozvolu za izmenu, jer je teško i njemu da onol’ki cirkuzant bude dva puta.

Čak ne bi mogao da izgovori ni čuvenu rečenicu: „Srbija nikada neće priznati nezavisnost Kosova i Metohije.“ Kako to da kaže kada su ga momci iz Brisela naterali da se te rečenice javno odrekne?! Prvo je pisao pisma na sto adresa da se ta rečenica u Generalnoj skupštini potvrdi kroz stav o potrebi novih pregovora o statusu, a onda kao dobro kučence zacvileo drugu pesmu - u duetu sa gazdom.

Ko šiša one koji su pismo ozbiljno shvatili! Gazda je pokazao svoj stav o integritetu Srbije davno, ali je sada konačno naredio ljubimcu da prestane da laje. Zato će Fido dobiti kosku! Ali ne i članstvo u gazdinom klubu, jer članstvo nije za takve ljubimce.

Čudovišno tek sledi: sada će tek da tupi o odbrani Kosova i Metohije i kako je spasao evropski put Srbije. Pričaće o tome kako postoje neke snage u Srbiji koje nisu za ovaj današnji progres. Govoriće da Srbija ide snažnim koracima napred i da je građanima bolje iz dana u dan. Namigivaće nam da mi mislimo kako je on bio lukav i zeznuo evropske partnere. Ha, ha... oni misle da se on odrekao Kosova, ali to je samo gistro... zar ne vidite?! Za to vreme narod će biti gladan, ali sit njegovih priča. Naduće se od te sitosti dok Boris vara evropske partnere ljubeći se i grleći sa nepriznatim južnim komšijama.

Boris mora da ide! Odmah! Inače neće biti ni miligrama nade da se stvari mogu popraviti i da ćemo živeti bolje. Od EU nećemo dobiti ništa, ni članstvo, ni pomoć. On nikada nije znao kako se to traži i uzima. Ume samo da gubi. Oterajmo ih i vodimo zemlju kako to dolikuje ljudima koji znaju šta hoće i kako to da postignu.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.